Evropska unija
slice
Pogajalci Bruslja in Londona sklenili osnutek dogovora o brexitu
Britanski ministri na sestanek z Mayevo, 13. november 2018 ob 23:49 Britanska vlada Therese May je potrdila, da so predstavniki Evropske unije in Združenega kraljestva "na tehnični ravni" dorekli osnutek dogovora o odhodu Britancev iz EU-ja.
9
Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske
165
13. november 2018 ob 17:33 Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.
Družba Čepelnik na Sodišču EU-ja dobila sodno bitko proti Avstriji
19
13. november 2018 ob 14:22 Sodišče Evropske unije je v zadevi Čepelnik, v kateri tožnik trdi, da Avstrija s svojega trga namerno izriva podjetja iz drugih članic Evropske unije, odločilo v prid slovenskemu tožniku.
Katere slovenske občine so najuspešnejše pri črpanju evropskih sredstev?
34
13. november 2018 ob 06:24 Največji projekti, ki jih po slovenskih občinah sofinancira Evropska unija v obstoječi finančni perspektivi 2014–2020, so prenove in nadgradnje vodovodov in čistilnih naprav, energetske prenove ...
Barnier: Dogovora še ni, ključno vprašanje ostaja meja na irskem otoku
7
12. november 2018 ob 13:21 Intenzivna pogajanja se nadaljujejo, a dogovora za zdaj še ni.
Zaradi nasprotovanja predlogu dogovora o brexitu odstopil britanski sekretar za promet Britanski sekretar za promet Jo Johnson je odstopil zaradi nasprotovanja dogovoru, ki ga želi vlada premierke Therese May skleniti z Brusljem o izstopu Velike Britanije iz EU-ja.
13
Slovenski obrtniki in podjetniki bi ukinili premikanje ure Ukinitev premikanja ure ne bi imela bistvenega vpliva na gospodarstvo, je pokazala anketa Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS).
48
Bo Junckerja nadomestil Nemec Manfred Weber? Desnosredinska Evropska ljudska stranka (EPP) je na kongresu v Helsinkih za kandidata na evropskih volitvah izbrala Nemca Manfreda Webra, ki bi v primeru zmage stranke postal predsednik Evropske ...
51
Evropska komisija: Rast slovenskega BDP-ja bo nižja Evropska komisija je v jesenski gospodarski napovedi malenkost znižala napoved rasti slovenskega BDP-ja na 4,3-odstotno rast, kar je 0,1 odstotka manj kot v julijski vmesni napovedi.
48
Sodišče EU-ja: Zaposleni imajo pravico do nadomestila za neizrabljen dopust Zaposleni lahko v primeru neizrabljenega dopusta od delodajalca zahtevajo denarno nadomestilo, podobno zahtevo lahko vložijo tudi dediči pokojnika z neizrabljenim dopustom, je razsodilo Sodišče EU-ja.
23
ESČP v povezavi z bančno sanacijo uvedel postopek proti Sloveniji Evropsko sodišče za človekove pravice je uvedlo postopek proti Sloveniji zaradi več vprašanj, povezanih s postopkom sanacije bank leta 2013.
60
Prvi prizor za boljše razumevanje gledališke umetnosti Prvi prizor sta dve besedi, ki povezujeta zanimivo dogajanje, ki se povezuje kar nekaj deležnikov na kulturnem področju v Sloveniji.
V Uradnem listu EU-ja prvič javno dostopna vsebina slovenske tožbe proti Hrvaški V Uradnem listu EU-ja so objavili povzetek tožbe Slovenije na Sodišču EU-ja proti Hrvaški
43
London: Človeška veriga tujih državljanov za pravice po brexitu Več sto Britancev, ki živijo v Evropi, in državljanov drugih članic Evropske unije, ki živijo v Združenem kraljestvu, je pred sedežem britanske vlade v Londonu zahtevalo zagotovitev pravic po brexitu.
14
London in Bruselj naj bi se dogovorila o meji na irskem otoku Velika Britanija bo po izstopu iz Evropske unije začasno v celoti ostala del carinske unije, naj bi sklenila London in Bruselj.
19

Izbor
Kazalo