Evropska unija
slice
Med laburisti razkol: podpreti drugi referendum o brexitu ali ne?
Corbyn je meril na predčasne volitve, a teh ne bo, 18. januar 2019 ob 07:41 Če bi vodja laburistov Jeremy Corbyn podprl drugi referendum o brexitu, bi lahko odstopilo več laburističnih ministrov v senci, saj v stranki ni visoke podpore tej možnosti.
39
Bomo v Združeno kraljestvo po "trdem brexitu" še lahko potovali le z osebno izkaznico?
63
17. januar 2019 ob 17:43 Brexit brez dogovora med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom bo prinesel dražje klice z obeh strani, delovne vize, zmedo med letalskimi prevozniki ter nadzor in dolge kolone tovornih vozil na mejnih prehodih.
Mayeva kuje nov "načrt" za brexit in poziva Corbyna, naj pri tem sodeluje
100
17. januar 2019 ob 20:50 Potem ko je britanska premierka Theresa May v sredo zvečer prestala glasovanje o nezaupnici, je v četrtek s poslanskimi skupinami iskala rešitve, kako izpeljati brexit oziroma najti dogovor, ki bo šel skozi parlamentarno sito.
Vlada Therese May preživela glasovanje o nezaupnici
28
16. januar 2019 ob 20:49 Britanski parlament pričakovano ni izglasoval nezaupnice vladi premierke Therese May, kljub porazu dogovora o brexitu 24 ur pred tem. 306 poslancev je nezaupnico podprlo, 325 pa jih je glasovalo proti.
Glavni pogajalec EU-ja: Tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje
118
16. januar 2019 ob 13:09 Urejen brexit ostaja naša absolutna prioriteta, a tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje, je v Strasbourgu dejal glavni pogajalec EU-ja o brexitu Michel Barnier.
Britanski parlament odločno zavrnil dogovor o brexitu Britanski poslanci so skladno z napovedmi zavrnili dogovor o brexitu med Združenim kraljestvom in Evropsko unijo. Proti dogovoru je glasovalo 432 poslancev, za pa 202 poslanca.
151
Liberalna lista za evropske volitve: To ne sme biti blok Šarca, niti Cerarja, niti Bratuškove Predsednik SMC-ja Miro Cerar je glede prihajajočih evropskih volitev maja letos poudaril, da Evropa potrebuje slovenske liberalce, in pozdravil idejo o povezovanju slovenskih liberalnih strank v enoten blok.
27
S Sociolabom do boljšega razvoja socialne ekonomije Ste že zasledili projekt Sociolab ‒ aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo? Gre za vzpostavitev celovitega ekosistema za krepitev in razmah socialne ekonomije oziroma socialnih podjetij in zadrug z evropskimi sredstvi.
Mayeva poziva poslance, naj "Britancev ne pustijo na cedilu" Britanska premierka Theresa May je pred torkovim glasovanjem o dogovoru o brexitu v britanskem parlamentu poslance pozvala, naj podprejo dogovor. A kaže ji slabo.
72
Juncker Romunijo posvaril pred sporno pravosodno reformo Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je na obisku Romunije vlado posvaril pred sprejetjem zakonodaje, ki politikom ob morebitni obsodbi zaradi korupcije podeljuje amnestijo.
7
Fizioterapija, delovna terapija, zdravstvena nega in dietetika na voljo v projektu Crosscare Oskrba na domu omogoča življenje v domačem okolju vsem tistim, ki bi sicer morali živeti v domovih – starejšim, kronično bolnim in invalidnim osebam.
6
Angela Merkel: "Grčije pri vprašanju beguncev ne moremo pustiti same" Nemška kanclerka Angela Merkel in grški predsednik Prokopis Pavlopulos sta se na srečanju v Atenah zavzela, da Evropska unija migracijske izzive rešuje skupaj in solidarno.
16
Romunija kljub kritikam zaradi korupcije trdi, da je pripravljena na predsedovanje EU-ju Romunija predsedovanje EU-ju začenja pod točo kritik zaradi nazadovanja v boju proti korupciji pod socialdemokratsko vlado, vlada pa trdi, da so dobro pripravljeni na predsedovanje.
9
Britanski parlament omejil pristojnosti vlade v primeru brexita brez dogovora Britanski parlament je s tesno večino sprejel zakon, ki omejuje pristojnosti vlade pri zviševanju davkov v primeru izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije brez dogovora.
10
Evropske države bodo le sprejele prebežnike z nemških ladij Potem ko je osem evropskih držav doseglo dogovor, da sprejmejo 49 prebežnikov z ladij nemških človekoljubnih organizacij Sea-Watch in Sea-Eye, sta ladji lahko pristali na Malti.
46

Izbor
Kazalo