Gospodarstvo
slice
Radgona: Delavci iz agencije 1A Personal prejeli odpovedi
Številne družine v hudi socialni stiski, 18. januar 2019 ob 20:47 Večina od 150 zaposlenih, pretežno iz Slovenije, ki so bili zaposleni v agenciji 1A Personal v Radgoni, je namesto novembrske in decembrske plače z božičnico prejela odpovedi. Zaradi socialne stiske so številni na robu obupa.
27
Pro Plus ne bo dobil novega lastnika
37
18. januar 2019 ob 12:27 Sklad CME, lastnik medijske družbe Pro Plus, pod okriljem katere program oddajata televiziji POP TV in Kanal A, dejavnosti v Sloveniji ne bo prodal družbi United Group.
Kitajski najemniki mariborskega letališča v odpoved najemne pogodbe
32
18. januar 2019 ob 11:19 Družba Aerodrom Maribor, prek katere kitajski lastniki družbe SHS Aviation zadnji dve leti najemajo letališko infrastrukturo države na mariborskem letališču, je odpovedala najemno pogodbo.
S položaja odstopil direktor Termoelektrarne Šoštanj
11
18. januar 2019 ob 16:54 Kot so pojasnili v Termoelektrarni Šoštanj, je Arman Koritnik s položaja odstopil zaradi osebnih razlogov, mandat bi se mu sicer iztekel letos.
Kemis naj bi na Vrhniki znova začel obratovati s polnimi zmogljivostmi
8
18. januar 2019 ob 16:10 Predelovalec odpadkov Kemis je napovedal ponoven zagon proizvodnje v polnem obsegu, a občina Vrhnika in njeni prebivalci Kemisu odločno nasprotujejo.
Prodaja Term Lendava: kaj je v ozadju prodora madžarskega kapitala v Slovenijo? V zadnjem času se močno povečuje zanimanje madžarskega kapitala za vlaganja v Slovenijo. Banka OTP si ogleduje projekt Emonika, madžarska investicija v 2. tir še ni razjasnjena, madžarskemu podjetju prodajajo Terme Lendava.
19
Bomo v Združeno kraljestvo po "trdem brexitu" še lahko potovali le z osebno izkaznico? Brexit brez dogovora med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom bo prinesel dražje klice z obeh strani, delovne vize, zmedo med letalskimi prevozniki ter nadzor in dolge kolone tovornih vozil na mejnih prehodih.
63
Bratušek: Koristi od drugega tira so višje od stroškov Investicijski program za drugi tir za zdaj ne predvideva sodelovanja Madžarske, njen vložek v višini 200 milijonov evrov pa bi zagotovili iz državnega proračuna, je pojasnila infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek.
90
Ali so Lidiji Glavini na čelu SDH-ja šteti dnevi? Pred sejo nadzornega sveta SDH-ja v sredo se stopnjujejo pritiski za odstavitev predsednice uprave Lidije Glavine. Očitki so zdaj uperjeni še v njeno delovanje na Telekomu, kjer je predsednica nadzornega sveta.
27
Poštarji opozarjajo na nevzdržne delovne razmere in pripravljajo stavko Sindikat poštnih delavcev, ki združuje več kot tisoč članov, je v teh dneh sprožil dejavnosti za pripravo opozorilne stavke. Denar, kot pravijo sindikalisti, tokrat ni na prvem mestu.
62
Se bo gradnja tretje razvojne osi na odseku Velenje-Slovenj Gradec začela še letos? Dars je glede tretje razvojne osi predstavil novo časovnico projekta, ki je zadovoljiva za ministrstvo za infrastrukturo, za Korošce pa ne. Ti pričakujejo, da bo do 1. februarja znano, kje se lahko gradnja začne še letos.
32
Je bila Telekomova sprememba naročniškega paketa Dostopni v skladu z zakoni? Konec novembra je Telekom Slovenije naročnike paketov Dostopni A, B in C obvestil, da z novim letom paketi ne bodo več vključevali klicev iz Slovenije v EU-območje, a tak ukrep ni v nasprotju z evropsko uredbo, prav tako ni sporna sprememba paketa.
56
Glasovanje o brexitu finančne trge pustilo precej hladne Zavrnitev britanskega dogovora o brexitu ni povzročila pretresa na finančnih trgih, tudi funt je le začasno zanihal navzdol.
45
Banka Slovenije svari pred padcem produktivnosti zaradi izseljevanja izobraženosti V Banki Slovenije poudarjajo, da postajajo za Slovenijo migracijski tokovi vse pomembnejši, a brez preskoka v ustvarjanje višje dodane vrednosti in ukrepov za zadržanje izobraženih Sloveniji grozi prenizka rast produktivnosti v prihodnje.
11
Britanska veleposlanica obljublja slovenskim gospodarstvenikom podporo ob brexitu Veleposlanica Velike Britanije v Sloveniji Sophie Honey je slovenskim gospodarstvenikom obljubila podporo in informacije, ne glede na način izstopa Velike Britanije iz EU-ja. Po njenem mnenju imajo gospodarski odnosi s Slovenijo možnosti za razvoj.
7

Borzni komentar
link
Glasovanje o brexitu finančne trge pustilo precej hladne
45
16. januar 2019 ob 07:00 Zavrnitev britanskega dogovora o brexitu ni povzročila pretresa na finančnih trgih, tudi funt je le začasno zanihal navzdol.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5850
Kanada CAD 1.5134
Hrvaška HRK 7.4295
Češka rep. CZK 25.580
Danska DKK 7.4649
Madžarska HUF 318.09
Japonska JPY 124.78
Norveška NOK 9.7218
Ruska fed. RUB 75.6267
Švedska SEK 10.2515
Švica CHF 1.1331
Vel. Britanija GBP 0.88125
ZDA USD 1.1402
Romunija RON 4.6993
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.2931
Stanje na dan: 18. januar 2019
Kazalo