Kolumne
slice
Lekcija Luke Dončića: Znamo priznati svojo napako?
Kolumna Slavka Jeriča (221), 16. januar 2019 ob 09:07 Luka Dončić, ki je pred meseci odšel v Ligo NBA, je s svojimi igrami na obeh straneh luže obnorel neverjetno veliko ljudi, hkrati pa nehote odprl številne teme, ki se ne dotikajo zgolj košarke in športa.
85
Zapisi iz močvirja: Beli opoj
4
15. januar 2019 ob 17:44 Danes pa zelo na kratko in predvsem zelo preverjeno.
Naokrog nacionalizmi, orbanizmi ... pri nas stabilnost in mir
10
14. januar 2019 ob 21:05 Povsod okrog nas snežne ujme, na sončni strani Alp pa sonce. Kot bi dobili simbolno priznanje višje sile. 
Črtica o iskrenosti ali kako se odzovemo na trditev 'Jaz sem najboljši'?
60
7. januar 2019 ob 12:23 Ni dvoma, z jezika nam lažje zletijo kritične besede, ki znajo udariti marsikoga, pri pohvalah pa se zdi, da imamo vsi potegnjeno ročno zavoro.
Zapisi iz močvirja: "Ko gorijo le še sveče!"
1
8. januar 2019 ob 16:53 Nadaljujemo z dobrimi željami za leto 2019. Kot običajno smo tudi letos nostalgično poslušali medijska poročila o slovesu od starega leta.
Zanka za Šarca Srečno, zdravo, kajne, naj bo leto 2019.
7
Lahko tako ali pa drugače Ob prebiranju strokovnih člankov se mi vse pogosteje poraja dvoje misli: prva je ta, da pravzaprav vsi, ki razmišljamo in pišemo o šoli, prihajamo do enakih ugotovitev in se strinjamo z izjavami drug drugega, druga pa je misel o rabi trpnika in pogojnika.
4
Odlični novinec Luka Dončić kot briljantni stezosledec Old Shatterhand Moj prvi spomin na besedo novinec je povezan s Karlom Mayem in njegovim knjižnim junakom Old Shatterhandom.
65
Giambattista Basile, pravi izumitelj pravljice? Kljub izmuzljivemu izvoru pravljice in še vedno prevladujočemu prepričanju, da gre za zakladnico ljudskih idej, ki so jih zbiralci po zakotnih krajih pridno zbirali in urejali, lahko za ...
Drage gledalke in gledalci Za slovo od leta osebna izpoved, ki je sprva nisem želela zapisati.
28
Zapisi iz močvirja: Dajte nam mir! Proti koncu leta plujemo z zadnjo božično-novoletno temo, vredno globlje obdelave. Pred nekaj dnevi so v Mariboru priredili koncert, na katerega ni prišel nihče.
3
Vsako srce je Betlehem Tudi na letošnji sveti večer nas bo pesem Sveta noč povezala. Neverjetno toplino prinese s seboj, kot takrat pred 200 leti v Oberndorf. Zakaj nam Dete kot pred 200 leti v Oberndorfu prinese toliko svetlobe?
Mourinho ni tragičen lik, a ga je žalostno opazovati Vsakemu malce bolj podrobnemu spremljevalcu angleškega nogometa in kariere Joseja Mourinha je bilo jasno, kako se bo končalo njegovo delovanje na klopi Manchester Uniteda.
53
Zapisi iz močvirja: Nacionalni rumeni jopiči Oni dan so poslanci Slovenske nacionalne stranke v parlament prišli oblečeni v rumene jopiče.
4
100 športnih dogodkov leta 2018 Leto 2018 je bilo na športnem področju izjemno bogato, saj je postreglo tako z olimpijskimi igrami kot svetovnim prvenstvom v nogometu, a največji pečat je pustil Luka Dončić.
14

Kazalo