Kolumne
slice
Minister, ki (ne) odhaja
Kolumna Tanje Starič, 14. november 2018 ob 07:49 Prvo koalicijsko oviro, zamenjavo nesrečnega ministra Marka Bandellija, je Marjan Šarec prestopil presenetljivo lahkotno. Seveda v resnici sploh ni imel težkega dela. Pomagal mu je kar Bandelli sam.
81
Vrane družijo se rade
3
13. november 2018 ob 16:57 Danes pa nekaj o ministrih. Kot nekoč priljubljena tema satirikov, komikov in karikaturistov se ministri počasi umikajo v medijsko pozabo.
Velodrom čaka le še na sibirski bor
18
13. november 2018 ob 09:27 Ves čas slavnostne akademije v čast našemu najboljšemu športniku doslej sem razmišljal, kaj bi si prav Leon Štukelj, ki je bil ves čas predan svojim načelom, mislil ob vsem pompu, ki ga praviloma ni ...
Če skušaš razumeti drugo stran, nisi nič manj pripaden svojemu klubu
59
7. november 2018 ob 13:00 Vsake toliko časa v kinodvorane pride film, ki ga množice naravnost obožujejo, kritiki pa so na drugi strani precej manj navdušeni. Zadnji v tej vrsti je očitno Bohemian Rhapsody.
Strel v tišino
8
6. november 2018 ob 16:48 Vrnimo se nekaj dni nazaj v teden, ko se zdaj že nekaj let – ne najbolj posrečeno – srečajo počitnice, spomin na umrle in reformacija.
Če z vajeti spustiš podivjane pse, bodo na koncu pogrizeni vsi Predsednik ZDA je od začetka svojega mandata do konca oktobra izrekel že 6.420 lažnih oz. zavajajočih izjav. V povprečju 10 na dan, so našteli pri Washington Postu.
29
Miheličeva (pre)hitra ocena iz leta 2007 se je izkazala za pravilno Leta 2013 je kazalo, da je Sebastian Vettel glavni kandidat, ki lahko v tej generaciji voznikov formule ena z vrha lestvice osvojenih naslovov prvaka zruši Michaela Schumacherja.
51
Slovenski vladarski slog V teh vremensko zahtevnih urah in dneh pa nekaj sproščene in prepotrebne zabave. In kaj je lahko bolj zabavnega od slovenske vlade?
Domača na(d)loga Svojih osnovnošolskih let se kaj prida ne spomnim, očitno me šola ni preveč zaposlovala.
28
Zapisi iz močvirja: Princ na konju z ročaji Danes pa nekaj o princih, kraljih in ostalih pravljičnih likih. Ter o novinarjih, ki so vse, le pravljični liki ne.
2
Njegovo veličanstvo asfalt Te dni je po deželi začela pustošiti četrta predvolilna kampanja v zadnjih dvanajstih mesecih.
Finančni in politični moči je podrejeno tudi najsvetejše Srečujemo se s pojavi, ki kažejo, kakšen značaj zadobiva pomemben del planetarne političnosti.
9
Zapisi iz močvirja: Vohun, ki nas je ljubil Danes pa nekaj o meglenem svetu obveščevalcev, vohunov, prisluškovalcev in podobnih. V oddaji boste slišali kup pavšalnih navedb, nepodprtih s kakršnimi koli podatki. Kar pa ni nič hudega.
Reprezentanca potrebuje kakovostnega selektorja in še boljšo zvezo Vsaka stvar v tem vesolju ima svoj rok trajanja – od zvezd, planetov, človeškega življenja in ne nazadnje do služb. Ene so daljše, druge so krajše.
152
Ali pravljice temeljijo na resničnih osebah in dogodkih? Na pravljice običajno gledamo kot na izmišljene zgodbe, a prej ali slej vseeno kdo vpraša, ali ni katera povezana z resničnimi osebami in dogodki.
1

Kazalo