slice
Po Houellebecqovi distopični viziji Francije bodo posneli TV-serijo
TV-serijo bo režiral Guillaume Nicloux, 18. januar 2019 ob 19:04 Štiri leta po izidu bo kontroverzni roman Michel Houellebecq Podreditev dobil še televizijsko predelavo. Po pisateljevem orisu Francije, v kateri leta 2022 na volitvah za predsednika zmaga zmerni islamist, bodo posneli TV-serijo.
1
Benedikt Erlingsson: "Vlade, ki se ne odzivajo na podnebne spremembe, so zločinske"
23
18. januar 2019 ob 07:54 Bojevnica, zmagovalni film lanskega Liffa, je fantastična parabola o ženski, ki bo s sabotažo tovarne aluminija "rešila svet". A če se hočemo v rešiti sami, opozarja režiser Benedikt Erlingsson, bo nujen odmik od poblaznelega potrošništva.
Splavitev tržaškega filmskega festivala: v tekmovalnem programu tudi Mazzinijeva Izbrisana
18. januar 2019 ob 14:18 Jubilejno izvedbo tržaškega filmskega festivala odpira film Meeting Gorbachev (Srečanja z Gorbačovom), prikazali pa bodo tudi več slovenskih stvaritev, pri čemer se je prvenec scenarista in režiserja Mihe Mazzinija uvrstil v tekmovalni program.
Začetek sojenja glede Blejskega filmskega festivala se očitno vse bolj izmika
17. januar 2019 ob 20:00 Marko Gajić in Danijel Utješanović sta se pred petimi leti lotila projekta Blejskega filmskega festivala, k sodelovanju sta pritegnila Radeta Šerbedžijo in Branka Đurića, vendar velikopotezno zastavljenemu festivalu ciljev ni uspelo doseči.
To se pri nas ne more zgoditi: ameriški filmar in politik slovenskih korenin o vzponu fašizma
5
17. januar 2019 ob 08:47 Teo Žagar, ameriški filmar in nekdanji demokratski državni kongresnik iz Vermonta, v središče svojega novega dokumentarnega filma postavlja roman o vzponu fašizma v ZDA iz leta 1935.
Igralski ceh Akademijo obtožil "ustrahovanja" okrog oskarjev Ceh ameriških filmskih igralcev (SAG) je Akademijo filmskih umetnosti in znanosti obtožil "ustrahovanja". Kopja se lomijo okrog bliskovito bližajoče se podelitve oskarjev.
3
Vračajo se prvotni Izganjalci duhov, "ženska različica" pozabljena? Ivan Reitman bo franšizo obdržal v družini. Režijo "skrivnega" nadaljevanja njegovih komedij Izganjalci duhov I in II bo prevzel režiserjev sin, Jason Reitman (V zraku, Juno). Film ne bo povezan z rebootom iz leta 2016 z žensko igralsko zasedbo.
11
Kusturici eno najvišjih afriških priznanj, ki so ga bili deležni tudi že Mandela, Castro in Chavez Emir Kusturica je letošnji prejemnik nagrade humanitarne fundacije Mkiva iz Južne Afrike, ki mu jo bodo podelili na drevišnjem zaključku festivala Kustendorf, ki ga je ta srbski filmar ustanovil leta 2008.
3
Med 30.000 igralkami našli Mario za Spielbergovo Zgodbo z zahodne strani Za vlogo Marie v predelavi enega najbolj priljubljenih filmskih muzikalov Zgodba z zahodne strani, ki ga bo režiral Steven Spielberg, je bila izbrana 17-letna srednješolka Rachel Zegler iz New Jerseyja.
2
Billy Zane kot veliki Marlon Brando, ambasador naravne lepote Tahitija V Marlona Branda, enega največjih filmskih igralcev vseh časov, se bo v novem filmu, ki ga bo tudi produciral, prelevil Billy Zane.
Zima naposled prihaja: zadnja sezona Igre prestolov je dobila datum premiere Pri HBO-ju so naposled objavili prvi napovednik za sklepno sezono Igre prestolov, ki je daljši od nekaj sekund. Vseeno pa skrbno varujejo svoje skrivnosti: dobili smo prizor, posnet posebej za napovednik, ne pa dejanskega odlomka iz serije.
13
Po nekaj negotovostih je vendarle zaživela tretja sezona serije Pravi detektiv Po prvi, opevani sezoni Pravega detektiva z Matthewjem McConaugheyjem in Woodyjem Harrelsonom v glavnih vlogah ter drugi s Colinom Farrellom, Rachel McAdams, Vinceem Vaughnom in Taylorjem Kitschem, je zaživela tretja sezona z Mahershalo Alijem.
5
Zgodba o sodobnih kraljih Matjažih, ki osamljeni čakajo, da jih odkrijemo Obstaja več različic zgodbe o kralju Matjažu, vse pa so večinoma prepuščene domišljiji, ki ob koncu pripovedi prinaša obljubo, da se bo kralj zbudil in vrnil med ljudi. Kaj pa, če živi čisto blizu nas in osamljen hrepeni predvsem po enem - naši družbi?
Zaradi afere #MeToo s Pixarja odpuščeni John Lasseter spet na vodilnem položaju John Lasseter, ki je bil lani prisiljen odstopiti s čela Pixarja, ker so na dan prišla pričanja o njegovem neželenem dotikanju na delovnem mestu, je eden od prvih "odpisanih" mož v dobi kampanje #MeToo, ki so dobili nov vodilni položaj pri drugem studiu.
8
Poslovila se je Kristina Remškar, ena prvih slovenskih televizijskih zvezd Za vedno se je poslovila ena izmed pionirk nacionalne televizije Kristina Remškar. Prvič je gledalce kot televizijska napovedovalka nagovorila leta 1959, ko je televizijski program ustvarjalo le okoli sto ljudi.
4

Gledamo
link
Igram, sem
12. januar 2019 ob 18:37 Res je sicer, da je filmska produkcija v zadnjih nekaj desetletjih, z vstopom v dobo digitalnega, doživela svojsko preobrazbo, pri čemer je bilo določenih sprememb deležno tudi polje filmske igre.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo