slice
Zelena luč povečanju sredstev slovenskemu filmu, da ne bo več "luzer"
Finančna podhranjenost in ogroženost slovenske filmske produkcije, 13. november 2018 ob 19:19 Odbor DZ-ja za kulturo je na nujni seji s soglasno sprejetim sklepom ministrstvo za kulturo pozval, da sredstva za film s sorazmernimi letnimi povečanji do leta 2022 dosežejo 11 milijonov evrov, kot ...
12
Revija MovieMaker: Najboljša gravž in groza sta na Grossmannovem festivalu
1
13. november 2018 ob 16:22 Grossmannov festival fantastičnega filma in vina v Ljutomeru je dobil priznanje neodvisne filmske revije MovieMaker, ki ga je uvrstila med 30 najboljših žanrskih festivalov na svetu.
Liffe: Poletje
13. november 2018 ob 15:29 Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Liffe: Najljubša
4
13. november 2018 ob 09:44 Najljubša je duhovit pristop k pogosto zatohlemu žanru zgodovinske drame, pri kateri je najbolj presenetljivo to, da večni cinik Yorgos Lanthimos prvič nakaže, da morda vendarle ima srce.
Umrl je Stan Lee, ustvarjalec Spider Mana, Iron Mana in drugih superjunakov
14
12. november 2018 ob 21:17 Poslovil se je Stan Lee, stripar in filmski producent
Umolknil je glas HAL-a iz Kubrickovega filma 2001: Odiseja v vesolju " Kanadsko gledališče je izgubilo enega svojih največjih talentov in usmerjajočo luč v svojem razvoju, " je ob smrti igralca Douglasa Raina, znanega kot glas superračunalnika HAL v Kubrickovi ...
1
Liffe: Dvojna življenja Olivier Assayas se po dveh filmih v angleščini vrača na svoj materni jezik, Dvojna življenja pa odkljukajo praktično vse stereotipe, ki jih imamo o Francozih in pariški družbi.
Evropske filmske nagrade: Hladna vojna z največ železi v ognju Največ, pet nominacij za evropske filmske nagrade je prejela romantična drama Hladna vojna v režiji Pawla Pawlikowskega, in sicer za najboljši film, scenarij, režijo ter igralko in igralca.
Liffe: Mektoub, ljubezen moja Če bi bili zdajle raje kot v novembrski Ljubljani na kaki razgreti peščeni plaži, Mektoub, ljubezen moja prinaša vsaj ta površinski užitek.
2
Nastaja nov slovenski celovečerec: "krimi" triler Korporacija Padla je prva klapa celovečernega filma režiserja Mateja Nahtigala z naslovom Korporacija. Avtor scenarija je Zoran Benčič, pisatelj in avtor besedil ter pevec skupine Res Nullius.
3
Nežna je noč: Hulu se loti Fitzgeraldovih turobnih dni Čeprav ob izidu roman Nežna je noč iz najtemnejšega obdobja F. Scotta Fitzgeralda ni požel velikega uspeha, danes velja za klasiko svetovne književnosti, ki bo kmalu vnovič zaživela na malih zaslonih.
Liffe: Vrhunec Gaspar Noé s svojimi filmi običajno razdvaja kritike in občinstvo, a mu pomanjkanja izvirnosti nihče ne more očitati. Z Vrhuncem je izumil cel nov žanr – plesno srhljivko.
7
Liffe: Ne puščaj sledov Debra Granik dolga leta po uspehu filma Na sledi očetu predstavlja nekonvencionalno dramo o odraščanju, ki v namerno počasnem, melanholičnem tempu raziskuje odnos med očetom in hčerko.
6
Od ene apokalipse k drugi: "Vojna se je končala. A se v resnici ni. Le vedeli nismo tega." Natanko 1.562 dni je svet čakal na novico, ki se je 11. novembra 1918 med ljudmi razširila kot blisk.
18
Liffe: Retrospektiva češkega novega vala Z današnje perspektive je obdobje zgodovinskih novih valov – od francoskega nouvelle vogue, jugoslovanskega črnega vala, pa vse do brazilskega cinema novo – že dolgo in dokončno za nami.

Gledamo
link
Liffe: Poletje
13. november 2018 ob 15:29 Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo