Gledamo
slice
Liffe: Poletje
Ruski enfant terrible predstavlja drobec rokerske scene v Leningradu 80. let, 13. november 2018 ob 15:29 Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Liffe: Najljubša
4
13. november 2018 ob 09:44 Najljubša je duhovit pristop k pogosto zatohlemu žanru zgodovinske drame, pri kateri je najbolj presenetljivo to, da večni cinik Yorgos Lanthimos prvič nakaže, da morda vendarle ima srce.
Liffe: Dvojna življenja
12. november 2018 ob 15:28 Olivier Assayas se po dveh filmih v angleščini vrača na svoj materni jezik, Dvojna življenja pa odkljukajo praktično vse stereotipe, ki jih imamo o Francozih in pariški družbi.
Liffe: Hiša, ki jo je zgradil Jack
24
12. november 2018 ob 06:36 Film, ki ga je posnel Lars, je neizpodbiten dokaz, da je veliki danski režiser, še vedno eden najbolj nadarjenih živečih cineastov, pripravljen narediti kar koli, da bi od sveta izzval reakcijo.
Liffe: Mektoub, ljubezen moja
2
11. november 2018 ob 06:21 Če bi bili zdajle raje kot v novembrski Ljubljani na kaki razgreti peščeni plaži, Mektoub, ljubezen moja prinaša vsaj ta površinski užitek.
Liffe: Ne puščaj sledov Debra Granik dolga leta po uspehu filma Na sledi očetu predstavlja nekonvencionalno dramo o odraščanju, ki v namerno počasnem, melanholičnem tempu raziskuje odnos med očetom in hčerko.
6
Liffe: Divje življenje "Divje življenje" je bolj ali manj antiteza tega, kar je s svojim režijskim prvencem skušal upodobiti fantastični karakterni igralec Paul Dano.
4
Liffe: Dogman Režiser Gomore s svojo vrnitvijo v svet delinkventov in marginalcev še enkrat dokaže, da je izjemen portretist človeške brutalnosti in pritlehnosti.
1
Filmska recenzija: Ptice jezer, njihova vrnitev Naravoslovne dokumentarne filme po navadi poznamo s televizije ali iz velikih produkcijskih hiš, kot sta BBC in National Geographic.
5
Filmska recenzija: Lovec ubijalec Globoko pod arktičnim ledom ameriška podmornica zasleduje rusko, ko slednja eksplodira. Še preden ameriška ekipa ugotovi, kaj se je zgodilo, zadene torpedo tudi njih.
Filmska recenzija: Bohemian Rhapsody Ne vem, ali je primernejši odziv na Bohemian Rhapsody žalost zaradi zamujene priložnosti in zapravljenega truda Ramija Maleka ali pa ogorčenje spričo prečiščene, poneumljene hagiografije, ki nam jo ...
125
Filmska recenzija: Noč čarovnic Noč čarovnic po 40 letih popkulturnega statusa na novo postavlja parametre svojega kanona.
14
Filmska recenzija: Johnny English spet v akciji Najbolj nerodni agent njenega veličanstva Johnny English se preživlja kot učitelj geografije na podeželski osnovni šoli, a ko hekerski napad razkrije identiteto vseh aktivnih tajnih agentov, vlada ...
1
Filmska recenzija: Ko izgubiš vse Xavier Legrand se je pri scenariju za dramaturško izredno natančno dodelano filmsko zgodbo, ki se ukvarja z enim najbolj žgočih problemov naše družbe in se vse do silovitega konca tudi spretno ...
Filmska recenzija: Sodnica Sodnica se v drugi polovici iz moralizirajoče pridige o etičnih vprašanjih na zanimiv način prelevi v rahlo srhljivo dramo o zalezovanju, ki se bolj ukvarja z notranjim razkolom protagonistke kot pa ...
7

Gledamo
link
Liffe: Poletje
13. november 2018 ob 15:29 Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo