Lokalne novice
slice
Ljubljanski pajki imajo vse manj dela, lani odpeljali 2.390 vozil
Strošek odvoza 100 evrov + 5 evrov na dan za hrambo, 19. januar 2019 ob 11:45 Pajki v Ljubljani iz leta v leto odpeljejo manj vozil, ki napačno parkirana ovirajo promet. Lani so tako po nalogu mestnih redarjev odpeljali 2.390 vozil, kar je za okoli polovico manj kot leta 2015, ko so odpeljali 4.863 vozil.
14
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Gorica: Na shodu neofašistov 30 ljudi, na antifašističnem okoli 200
52
19. januar 2019 ob 14:07 Italijanski neofašisti odreda X Mas in skrajno desničarsko gibanje CasaPound v Gorici so na obletnico fašističnega poraza na Trnovem pri Gorici pripravili marš. V odgovor je na ločeni lokaciji ob meji s Slovenijo potekal shod antifašistov.
Radgona: Delavci iz agencije 1A Personal prejeli odpovedi
27
18. januar 2019 ob 20:47 Večina od 150 zaposlenih, pretežno iz Slovenije, ki so bili zaposleni v agenciji 1A Personal v Radgoni, je namesto novembrske in decembrske plače z božičnico prejela odpovedi. Zaradi socialne stiske so številni na robu obupa.
Prodaja Term Lendava: kaj je v ozadju prodora madžarskega kapitala v Slovenijo?
19
17. januar 2019 ob 21:05 V zadnjem času se močno povečuje zanimanje madžarskega kapitala za vlaganja v Slovenijo. Banka OTP si ogleduje projekt Emonika, madžarska investicija v 2. tir še ni razjasnjena, madžarskemu podjetju prodajajo Terme Lendava.
Kitajski najemniki mariborskega letališča v odpoved najemne pogodbe
32
18. januar 2019 ob 11:19 Družba Aerodrom Maribor, prek katere kitajski lastniki družbe SHS Aviation zadnji dve leti najemajo letališko infrastrukturo države na mariborskem letališču, je odpovedala najemno pogodbo.
Začetek sojenja glede Blejskega filmskega festivala se očitno vse bolj izmika Marko Gajić in Danijel Utješanović sta se pred petimi leti lotila projekta Blejskega filmskega festivala, k sodelovanju sta pritegnila Radeta Šerbedžijo in Branka Đurića, vendar velikopotezno zastavljenemu festivalu ciljev ni uspelo doseči.
V Sinagogi Maribor razstava o sovjetskem oficirju judovskega rodu in film o vstaji taboriščnikov, ki jo je vodil Z drevišnjim odprtjem razstave in projekcijo filma se v Sinagogi Maribor uradno začenja program oznamovanja letošnjega mednarodnega dneva spomina na žrtve holokavsta.
1
Bržana pooblastili za zastopanje v upravnem sporu, ki ga je sprožil Popovič Koprski občinski svet je župana Aleša Bržana pooblastil za zastopanje v postopkih, ki jih je pred upravnim sodiščem sprožil Boris Popovič. Pooblastilo je potrebno, ker se pritožba nanaša na sklep občinskega sveta, s katerim so Bržanu podelili mandat.
2
Lendavska kandidatura za prestolnico kulture se zapleta Programski svet, ki pripravlja kandidaturo Lendave za evropsko prestolnico kulture leta 2025, sta po zamenjavi na županskem stolčku zapustila najvplivnejša moža ‒ Mitja Čander in Aleš Šteger.
4
Županja Šmarjeških Toplic predstavlja pritožbo občinskemu svetu Na lanskih županskih volitvah za dva glasova poražena šmarješka županja Bernardka Krnc se je v zvezi z izvedbo lokalnih volitev in ugotovitvijo volilnega izida pritožila občinskemu svetu. Če bo svet sledil pritožbi, je mogoča ponovitev na enem volišču.
1
Za nenujni obisk ambulant za nujno pomoč na Gorenjskem bo treba plačati V sedmih gorenjskih dežurnih ambulantah in ambulantah nujne medicinske pomoči bodo začeli zaračunavati nenujne obiske pacientov. Število teh se v že tako obremenjenih ambulantah povečuje.
68
Ministrstvo od primorske univerze le dobilo terjani denar Univerza na Primorskem je državi vendarle vrnila 696.000 evrov za nenamensko porabljeni denar pri gradnji kampusov Livada in Sonce. Od tega je bilo kar za 255.000 evrov obresti.
5
Geološki zavod o Moravčah: Balažic "populistično degradira stroko" Direktor Geološkega zavoda Slovenije Miloš Bavec je zatrdil, da so izjave župana občine Moravče Milana Balažica glede meritev in vzorčenja neresnične in da predstavljajo hud napad na zavod in geološko stroko.
43
V Posočju so lani imeli za petino boljšo turistično sezono kot leta 2017 Število prenočitev v tolminski, kobariški in bovški občini se je z nekaj več kot 618 tisoč leta 2017 povečalo na več kot 740 tisoč. V občinske proračune se je tako zlilo tudi za 706 tisoč evrov turistične takse.
6
Internautice letos (še) ne bo v Kopru Navtičnega sejma Internautica letos še ne bo v Kopru. Tako so se včeraj odločili na mestni upravi po pogovoru koprskega župana Aleša Bržana z direktorjem in lastnikom blagovne znamke Internautica Jurijem Korencem.
4

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:00 A tambur battente show, ponovitev
16:00 L'Appuntamento: *****

TV Maribor

14:05 Spomini: prof.dr. Miloš Kobal-Borut, 2. del
16:00 O živalih in ljudeh, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor

Radio Koper

Radio Maribor

14:30 Poročila,obvestila
17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
Kazalo