Najbolj brane novice zadnjih dveh dni

Novice

Bandelli odstopil s položaja: V dveh mesecih sem naredil ogromno
Ministrica za infrastrukturo in predsednica SAB-a Alenka Bratušek je na novinarski konferenci pojasnila, da je Marko Bandelli naredil napako in se zanjo opravičil, zanjo prevzel odgovornost in ...

Šport

Dragić prvi strelec, Dončić podpovprečen, a vseeno dvomesten
Hud zlom noge vzhajajočega zvezdnika Brooklyna Carisa LeVerta je zaznamoval večer v Ligi NBA, v katerem je bil Goran Dragić prvi strelec Miamija, Luka Dončić pa podpovprečen pri Dallasu.

Novice

Foto: Škornji slovenskih vojakov neprimerni?
Fotografije tako rekoč novih zimskih škornjev slovenskih vojakov prikazujejo, da ti po enem tednu uporabe na Natovi vaji na Norveškem razpadajo.

Šport

Pri Olimpiji ogorčeni nad obtožbami nekdanjega sodnika Ploja, da je v privilegiranem položaju
Vodstvo Olimpije se je ostro odzvalo na obtožbe nekaterih posameznikov, da je v primerjavi z drugimi slovenskimi nogometnimi prvoligaši v privilegiranem položaju in da so njeni uspehi plod sodniških ...

Novice

Ameriški sateliti razkrili 13 severnokorejskih raketnih izstrelišč
Ameriški raziskovalci so na podlagi analiz satelitskih posnetkov v Severni Koreji odkrili 13 raketnih izstrelišč, ki jih oblasti kljub drugačnim obljubam niso razkrile.

Šport

Iličić: Z družino in otroki se vse spremeni. Ne razmišljaš več o bedarijah.
Slovenska nogometna reprezentanca preživlja krizo, zvezdniki iz tujine odpovedujejo udeležbo , na obzorju je izpad v najnižji

Zabava

Melania Trump zavrača nasvete Michelle Obama
Stephanie Grisham, tiskovna predstavnica Melanie Trump, je sporočila, da prva dama ZDA ne potrebuje nikakršnih nasvetov svoje predhodnice Michelle Obama, ki je ravno izdala knjigo spominov.

Novice

Družba Čepelnik na Sodišču EU-ja dobila sodno bitko proti Avstriji
Sodišče Evropske unije je v zadevi Čepelnik, v kateri tožnik trdi, da Avstrija s svojega trga namerno izriva podjetja iz drugih članic Evropske unije, odločilo v prid slovenskemu tožniku.

Novice

Po odstopu Bandellija v koaliciji in opoziciji brez večjega vznemirjenja
V koalicijskih strankah odstop ministra Bandellija ne prinaša posebnega vznemirjenja glede trdnosti koalicije. Tudi v opoziciji zadeva pretirano ne odmeva.

Novice

Velodrom čaka le še na sibirski bor
Ves čas slavnostne akademije v čast našemu najboljšemu športniku doslej sem razmišljal, kaj bi si prav Leon Štukelj, ki je bil ves čas predan svojim načelom, mislil ob vsem pompu, ki ga praviloma ni ...

Novice

Slovenski raziskovalci izdelali rekordno sončno celico
Raziskovalec Marko Jošt je na podoktorskem usposabljanju v Nemčiji s sodelavci izdelal tandemsko sončno celico z doslej največjo učinkovitostjo pretvorbe svetlobne energije v električno.

Novice

Foto: Najhujši požari v zgodovini Kalifornije še požirajo hiše in gozdove
Število smrtnih žrtev obsežnih požarov na severu Kalifornije se je dvignilo na 42. Ameriški predsednik Donald Trump je v Kaliforniji razglasil izredne razmere in tako sprostil zvezno pomoč.

Novice

Upravno sodišče rešilo volkove pred odstrelom
Lovci bodo do konca septembra 2019 po novem predlogu odvzeli 200 medvedov, ne pa tudi volkov.

Šport

Hrovat neusmiljen do nekdanjih soigralcev - nov poraz Olimpije
Košarkarji Petrola Olimpije so v 6. krogu Lige prvakov doživeli peti poraz. V Stožicah so na tretji tekmi v štirih dneh še tretjič izgubili, nemški predstavnik Bayreuth je bil boljši s 76:67.

Novice

Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske
Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.

Šport

Lahko delo za Andersona, le malo težje za Federerja
Južnoafričan Kevin Anderson je v drugem krogu zaključnega turnirja v Londonu s 6:0 in 6:1 premagal Japonca Keia Nišikorija, Švicar Roger Federer pa s 6:2 in 6:3 Avstrijca Dominica Thiema.

Zabava

Foto: Aljaž Škorjanec "čisto iz sebe" ob princu Williamu in Kate
Slovenski plesalec Aljaž Škorjanec, trener zvezdnic v šovu Strictly Come Dancing, je svojo "varovanko" spremljal na podelitev nagrad in tam spoznal vojvodinjo in vojvodo Cambriška.

Zabava

Napetosti med Melanio in Ivanko zaradi posnetkov s temnopoltimi otroki
Že vrabčki na strehi čivkajo, da Melania in Ivanka Trump nista v najtoplejših odnosih. A kdo bi si mislil, da so zadnji vir napetosti lahko posnetki s temnopoltimi otroki.

Ture avanture

Edino turško naravno vino – vinograd pod vulkanom, klet med minareti
Prvi teden julija v srcu Kapadokije za Uda Hirscha in Hacer Ozkayo pomeni, da je čas, da v stari kleti pod svojo kamnito hišo v Güzelyurtu odpreta tisoč let stare posode in iz njih s pipeto izsrkata ...

Novice

Grške univerze postale zatočišče prekupčevalcev, kriminalcev in prostitutk
Sporni zakon, ki ga je lani sprejela grška vlada premierja Aleksisa Ciprasa, policiji prepoveduje delovanje na območju univerzitetnih kampusov, zato so univerze postale zatočišče tolp in ...
Izjava dneva
link
Alenka Bratušek
3
13. november 2018 ob 14:57 Če so to komunikacijski kanali, ki jih bo od zdaj naprej uporabljala koalicija, potem je naš čas zelo skopo odmerjen.
Več novic ...
Kazalo