Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Iščejo se ... otroci. Upad rodnosti ogroža nordijski sistem socialne države
Nordijske države so dolgo veljale za trdnjavo visoke stopnje rodnosti, a to se je zdaj spremenilo, saj so Norveška, Finska in Islandija v letu 2017 imele rekordno nizek naravni prirastek.

Šport

Dallas po sanjskem začetku popolnoma popustil, Dončić ponovil dosežek Curryja
Košarkarji Dallasa so izjemno začeli teksaški derbi, proti San Antoniu so povedli s 23:4. Spursi so se prebudili v drugem polčasu in prišli do velikega preobrata (101:105). Luka Dončić je prispeval 25 točk, 8 skokov in 8 podaj v 36 minutah.

Kultura

Celjski gledališčniki napovedali kazensko ovadbo Borisa Kobala
Slovensko ljudsko gledališče Celje je organiziralo novinarsko konferenco ob nedavnem umiku komedije Borisa Kobala Profesionalci espe s svojega programa, saj se je izkazalo, da gre zgolj za poslovenjeno dramo italijanskega avtorja Alda Nicolaja.

Šport

Samo glasovi navijačev Luke ne bodo popeljali na tekmo All Star
Luka Dončić bi bil lahko drugi Slovenec na prestižni tekmi zvezd NBA, a kljub ogromni podpori glasovalcev in 2. mestu na Zahodu je njegova udeležba v Charlottu 17. februarja vse prej kot zagotovljena. Poučna je zgodba centra Golden Stata Zaze Pačulie.

Novice

Putin v Beogradu: Kosovske oblasti sprejemajo provokativne ukrepe
Ruski predsednik Vladimir Putin je med obiskom Beograda, kjer se je srečal s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, dejal, da Rusija podpira obojestransko sprejemljivo rešitev spora med Kosovom in Srbijo.

Novice

Levica pripravila zakonski predlog proti privatizaciji zdravstva
Z zakonskim predlogom, ki so ga vložili poslanci Levice, želijo onemogočiti prenašanje storitev javnih zdravstvenih zavodov na zunanje izvajalce. Spodbudil jih je primer celjske bolnišnice, ki je rentgensko diagnostiko prenesla na zasebnika.

Novice

Prva "dieta za planet" - prepoloviti rdeče meso in sladkor, podvojiti zelenjavo in oreščke
Raziskovalci prve "svetovne diete" so opozorili, da bomo morali v prihodnosti pojesti več fižola in leče ter manj rdečega mesa, če želimo zaščititi Zemljo in lastno zdravje.

Kultura

Kako je s prepisovanjem v umetnosti in po kakšnih merilih je delo plagiat?
Afera s komedijo Borisa Kobala Profesionalci espe, za katero se je izkazalo, da je zgolj poslovenjena drama italijanskega avtorja Alda Nicolaja, je odprla precej vprašanj na tem področju.

Šport

Dončiću ob zadnjem merjenju za tekmo zvezd več kot 3,3 milijona glasov!
Luka Dončić, ki v svoji krstni sezoni v Ligi NBA blesti v dresu Dallasa, je štiri dni pred koncem glasovanja za tekmo vseh zvezd ob zadnjem merjenju prejel že 3.301.825 glasov! Goran Dragić je deveti med branilci na Vzhodu.

Novice

Na vidiku preiskava zoper Trumpa zaradi poročil, da je odvetniku naročil, naj laže
Demokrati v predstavniškem domu ameriškega kongresa napovedujejo preiskavo zoper predsednika Donalda Trumpa po medijskih poročilih, da je svojemu odvetniku Michaelu Cohenu naročil, naj laže v kongresu, kar je kršenje ameriške zakonodaje.

Novice

Mayeva kuje nov "načrt" za brexit in poziva Corbyna, naj pri tem sodeluje
Potem ko je britanska premierka Theresa May v sredo zvečer prestala glasovanje o nezaupnici, je v četrtek s poslanskimi skupinami iskala rešitve, kako izpeljati brexit oziroma najti dogovor, ki bo šel skozi parlamentarno sito.

Novice

Novinar Televizije Slovenija postal žrtev spletne goljufije
Boštjan Veselič, novinar Televizije Slovenija, je postal žrtev kraje identitete na Facebooku, nekdo se je namreč predstavil z njegovim imenom in neko žensko ogoljufal za kar 100.000 evrov.

Novice

Bratušek: Koristi od drugega tira so višje od stroškov
Investicijski program za drugi tir za zdaj ne predvideva sodelovanja Madžarske, njen vložek v višini 200 milijonov evrov pa bi zagotovili iz državnega proračuna, je pojasnila infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek.

Novice

Katič: Nesprejemljivo je, da glede opredelitve posilstva v javnosti odmevajo dvomi
Pravosodna ministrica Andreja Katič je napovedala tehten razmislek o spremembi opredelitve posilstva v kazenskem zakoniku (KZ). Slovensko javnost je pred kratkim razburila razsodba, da ne gre za posilstvo, ker je dejanje "zgolj dokončal".

Šport

Gasol: Dončić brez dvoma najboljši novinec generacije
"Absolutno. Prepričan sem, da bo novinec leta," je na MMC-jevo vprašanje, ali misli, da bo Luka Dončić letos izbran za novinca sezone v Ligi NBA, odgovoril legendarni Pau Gasol.

Novice

Italija: prej v pokoj in najmanj 780 evrov temeljnega dohodka
Italijanska vlada je sprejela zakonsko odločbo, s katero poskusno znižuje upokojitveno starost v državi. Vzporedno uvaja novo, radodarno socialno podporo, imenovano "temeljni dohodek".

Šport

Siebenhoferjeva znova najhitrejša, Štuhčeva tretja
Avstrijka Ramona Siebenhofer je po petkovem dobila tudi sobotni smuk za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo. Ilka Štuhec je končala na tretjem mestu.

Novice

Bomo v Združeno kraljestvo po "trdem brexitu" še lahko potovali le z osebno izkaznico?
Brexit brez dogovora med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom bo prinesel dražje klice z obeh strani, delovne vize, zmedo med letalskimi prevozniki ter nadzor in dolge kolone tovornih vozil na mejnih prehodih.

Kultura

Naivni dobrodušni lepotec Alan Ford srečal abrahama: Če želiš ostati mlad, se ne smeš postarati
Pisalo se je leto 1969, ko sta striparja Max Bunker in Magnus (s pravima imenoma Luciano Secchi in Roberto Raviola) v Italiji izdala prvo številko stripa Alan Ford.

Šport

Na skrajšani Tofani prvenec Siebenhoferjeve, Ilka Štuhec prvič druga v smuku
Skrajšani smuk v Cortini d'Ampezzo je dobila Ramona Siebenhofer, kar je premierna zmaga Avstrijke v svetovnem pokalu. Zmagovalka Val Gardene Ilka Štuhec je bila po enomesečnem premoru znova odlična, prvič v karieri je osvojila 2. mesto v smuku.
Izjava dneva
link
Antonio Guterres
19. januar 2019 ob 14:50 Strah je nedvomno najbolje prodajana znamka v današnjem svetu. Dobiva gledanost, dobiva volivce, dobiva pritiske na gumb na družbenih medijih.
Več novic ...
Kazalo