Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Bandelli odstopil s položaja: V dveh mesecih sem naredil ogromno
Ministrica za infrastrukturo in predsednica SAB-a Alenka Bratušek je na novinarski konferenci pojasnila, da je Marko Bandelli naredil napako in se zanjo opravičil, zanjo prevzel odgovornost in ...

Novice

Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske
Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.

Novice

Predvideni večji rezi v socialo, a zaveze o pokojninah ostajajo
Ministrstvo za finance je v predlogu novele zakona o izvrševanju proračuna predvidelo več ukrepov za zmanjševanje pravic na področjih socialne in družinske politike, v nezadovoljstvo dela koalicije.

Novice

Evropska komisija odločno za marakeško deklaracijo, mnenje parlamenta različno
Evropski parlament je glede dogovora Združenih narodov o migracijah, znanem tudi kot marakeška deklaracija, razdeljen, Evropska komisija pa pri njem vztraja.

Šport

Lahko delo za Andersona, le malo težje za Federerja
Južnoafričan Kevin Anderson je v drugem krogu zaključnega turnirja v Londonu s 6:0 in 6:1 premagal Japonca Keia Nišikorija, Švicar Roger Federer pa s 6:2 in 6:3 Avstrijca Dominica Thiema.

Šport

Očitki na račun Federerja močno odmevajo
Redke so kritike na račun Rogerja Federerja, ki je verjetno najbolj oboževana športna ikona na svetu. Prav zato obtožbe na njegov račun dvignejo še toliko več prahu.

Novice

Foto: Škornji slovenskih vojakov neprimerni?
Fotografije tako rekoč novih zimskih škornjev slovenskih vojakov prikazujejo, da ti po enem tednu uporabe na Natovi vaji na Norveškem razpadajo.

Šport

Pri Olimpiji ogorčeni nad obtožbami nekdanjega sodnika Ploja, da je v privilegiranem položaju
Vodstvo Olimpije se je ostro odzvalo na obtožbe nekaterih posameznikov, da je v primerjavi z drugimi slovenskimi nogometnimi prvoligaši v privilegiranem položaju in da so njeni uspehi plod sodniških ...

Šport

Dragić prvi strelec, Dončić podpovprečen, a vseeno dvomesten
Hud zlom noge vzhajajočega zvezdnika Brooklyna Carisa LeVerta je zaznamoval večer v Ligi NBA, v katerem je bil Goran Dragić prvi strelec Miamija, Luka Dončić pa podpovprečen pri Dallasu.

Šport

Hrovat neusmiljen do nekdanjih soigralcev - nov poraz Olimpije
Košarkarji Petrola Olimpije so v 6. krogu Lige prvakov doživeli peti poraz. V Stožicah so na tretji tekmi v štirih dneh še tretjič izgubili, nemški predstavnik Bayreuth je bil boljši s 76:67.

Novice

NLB na borzi: "Glava in srce ostajata v Ljubljani"
NLB-jeve delnice so začele kotirati na Ljubljanski in Londonski borzi. S tem se je končala prodaja 65 odstotkov naše največje banke, država pa je ohranila kontrolni delež.

Novice

Podpisan sporazum za nakup 38 oklepnikov Oshkosh
Obrambni minister Karl Erjavec je razkril, da je podpisal sporazum o nakupu 38 ameriških oklepnikov 4x4 Oshkosh, nakupi 8-kolesnih oklepnikov pa so vsaj za zdaj zamrznjeni.

Novice

Melania Trump zahteva razrešitev namestnice Johna Boltona
Ameriška prva dama Melania Trump je podala uradno zahtevo za razrešitev namestnice svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona, Mire Ricardel.

Novice

Minister, ki (ne) odhaja
Prvo koalicijsko oviro, zamenjavo nesrečnega ministra Marka Bandellija, je Marjan Šarec prestopil presenetljivo lahkotno. Seveda v resnici sploh ni imel težkega dela. Pomagal mu je kar Bandelli sam.

Novice

Navalnemu vendarle dovolili zapustiti Rusijo
Potem ko so mu v torek ruski pristojni organi preprečili pot v Strasbourg, je vodja opozicije Aleksej Navalni zdaj vendarle odpotoval na Evropsko sodišče za človekove pravice.

Novice

Debi NLB-ja na borzi: cena do 56,90 evra
V času, ko so mednarodni finančni trgi nemirni, dolar na najvišji vrednosti v zadnjem letu in pol, nafta pa divje pada, se na Ljubljanski borzi začenja trgovanje z delnicami NLB-ja.

Šport

Delnice Houstona vse bolj rastejo, Denverja pa padajo
Houston ostaja previsoka ovira za Denver, saj ga je premagal še osmič zapored, tokrat je bilo v Denverju 109:99.

Novice

Ameriški sateliti razkrili 13 severnokorejskih raketnih izstrelišč
Ameriški raziskovalci so na podlagi analiz satelitskih posnetkov v Severni Koreji odkrili 13 raketnih izstrelišč, ki jih oblasti kljub drugačnim obljubam niso razkrile.

Novice

Upravno sodišče rešilo volkove pred odstrelom
Lovci bodo do konca septembra 2019 po novem predlogu odvzeli 200 medvedov, ne pa tudi volkov.

Novice

Cerar: Prav je, da se do dogovora o migracijah vlada znova opredeli
Vlada bo na četrtkovi seji razpravljala o globalnem dogovoru o migracijah, je napovedal zunanji minister Miro Cerar, ki se zavzema za ponovno opredelitev do dogovora.
Izjava dneva
link
Anna Calvi
4
14. november 2018 ob 13:21 Če si ženska v glasbi, je tvoj žanr "ženska izvajalka", primerjajo pa te z ogromno drugimi izvajalkami, s katerimi te druži samo to, da ste vse ženske. To je znak, da nas čaka še veliko dela.
Več novic ...
Kazalo