Aktualno
link
Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) se vrača v lastništvo največje banke v Sloveniji, so potrdili v tej mednarodni finančni ustanovi. Tokrat je kupila 6,25-odstotni delež.
Slovenija
link
Bandelli odstopil s položaja: V dveh mesecih sem naredil ogromno
313
13. november 2018 ob 20:25 Ministrica za infrastrukturo in predsednica SAB-a Alenka Bratušek je na novinarski konferenci pojasnila, da je Marko Bandelli naredil napako in se zanjo opravičil, zanjo prevzel odgovornost in ...
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Spreminjanje bistvenih podatkov o nepremičnini le še z elaboratom
20
12. november 2018 ob 11:55 Lastniki nepremičnin bistvenih podatkov o nepremičnini ne bodo mogli več spreminjati brezplačno prek vprašalnikov, ampak bodo morali pri geodetskem podjetju ali projektantu naročiti elaborat.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Slovenski raziskovalci izdelali rekordno sončno celico
14
13. november 2018 ob 19:03 Raziskovalec Marko Jošt je na podoktorskem usposabljanju v Nemčiji s sodelavci izdelal tandemsko sončno celico z doslej največjo učinkovitostjo pretvorbe svetlobne energije v električno.
Več novic ...
Črna kronika
link
V množičnem pretepu v Murski Soboti poškodovana dijaka še v bolnišnici
11
13. november 2018 ob 15:32 Dijaka, poškodovana v ponedeljkovem pretepu v središču Murske Sobote, sta zaradi vbodnin na spodnjih okončinah še v bolnišnični oskrbi.
Več novic ...
Svet
link
CNN toži Trumpa in Belo hišo zaradi odvzema akreditacije novinarju Jimu Acosti
35
13. november 2018 ob 20:53 CNN je vložil tožbo proti predsedniku ZDA Donaldu Trumpu in sodelavcem zaradi odvzema akreditacije novinarju Jimu Acosti, ki se je s Trumpom sporekel na novinarski konferenci pretekli teden.
Več novic ...
Evropska unija
link
Pogajalci Bruslja in Londona sklenili osnutek dogovora o brexitu
9
13. november 2018 ob 23:49 Britanska vlada Therese May je potrdila, da so predstavniki Evropske unije in Združenega kraljestva "na tehnični ravni" dorekli osnutek dogovora o odhodu Britancev iz EU-ja.
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
Jezik med funkcionalnostjo in identiteto – izziv za družino in družbo
12. november 2018 ob 10:26 Jezik kot sredstvo sporazumevanja nas spremlja od rojstva naprej vse življenje in se prilagaja danostim, v katerih se človek znajde v življenju. Že novorojenčka obdaja jezik oz.
Več novic ...
Kazalo