Rekreacija
slice
V soboto peti tek po 479 stopnicah Kristalne palače
Lani zmagal Mitja Mesarič z izidom 2:02, 13. november 2018 ob 09:05 Po vzoru svetovnih prestolnic v Ljubljani od leta 2014 poteka tek na najvišjo stavbo, Kristalno palačo. Najhitrejši za 479 stopnic potrebujejo le približno dve minuti.
Odziv na najhitrejšo Slovenko: Vsa čast! In rožica!
30. oktober 2018 ob 09:35 Ljubljanski maraton se je ustoličil med najhitrejšimi na svetu, direktor Gojko Zalokar, ki razmišlja o slovesu, verjame, da bo to v prestolnico pripeljalo še več uglednih tekačev.
Rekreacija in domače dobrote: prijetni vtisti s popotovanja po Levstikovi poti
7. november 2018 ob 14:16 V Litiji in v Šmartnem je potekalo že 32. popotovanja po Levstikovi poti. Osrednja prireditev je bila na vaškem trgu na Čatežu.
Lemma se je v Ljubljani spustil pod dve uri in pet minut
28. oktober 2018 ob 18:32 Želje organizatorjev maratona v Ljubljani so se uresničile, Etiopijec Sisay Lemma je namreč zmagal z odličnim časom 2:04:58. To je seveda nov rekord maratona v Ljubljani.
Za uvod v 23. ljubljanski maraton teki najmlajših
27. oktober 2018 ob 08:04 Konec tedna bodo ulice v prestolnici preplavili tekači na 23. ljubljanskem maratonu, ki se v soboto začenja z otroškimi in mladinskimi teki.
Maraton se začne šele po tridesetem kilometru Mitja Krevs, ki je lani s hudimi krči pritekel v cilj Ljubljanskega maratona in postal državni prvak v maratonskem teku, pravi, da se zadnjih kilometrov niti ne spominja več.
Maratonci na štart le še z zdravniškim potrdilom? Slovenski maraton je v krizi. Bi moral del odgovornosti prevzeti tudi Ljubljanski maraton, ki v želji po rekordu proge plačuje vrhunske tuje tekače?
Tek umirja in sprošča tako telesno kot duševno "Potrebno je teči s pametjo in z intuicijo. Tek je zdrav, ne pa vedno, sploh če se uklonimo evforiji množičnosti, popularnosti. In če ne poslušamo svojega telesa," pravi Beno Arnejčič, avtor knjige ...
Ljubljanski maraton se poteguje za zlati znak in pričakuje nove rekorde Organizatorji 23. Volkswagen Ljubljanskega maratona napovedujejo rekordna časa tako v moški kot v ženski konkurenci. Obenem se potegujejo za mednarodni zlati znak.
Bojanc in Malijeva na Veronikinem teku z novim rekordom proge Klemen Bojanc je zmagovalec jubilejnega 10. Veronikinega teka, postavil je tudi nov rekord 10-kilometrske proge. Pri ženskah je zmagala Nuša Mali.
Letošnji Špartatlon zaradi vremena še bolj peklenski Vse od leta 1983 se elita ultramaratonskih tekačev ob koncu septembra pomeri na slovitem Špartatlonu. 246,8 km dolg ultramaraton je do zdaj preteklo devet Slovencev.
Uspešna in poučna akcija društva Onkoman Deset ozdravljenih onkoloških bolnikov iz društva Onkoman je dokazalo, da je mogoče po bolezni še kako dejavno živeti.
Ljubljanski maraton bo letos energetsko naravnan Slovenska prestolnica bo konec oktobra gostila 23. Volkswagen ljubljanski maraton, katerega glavni del vključno z najdaljšim tekom na 42 km bo 28. oktobra.
Katja Kegl Vencelj: Vedela sem, da mi bo uspel rekord SPP Katja Kegl Vencelj je pred mesecem dni končala 600 kilometrov dolgo slovensko planinsko pot.
Ironman v Kopru po odličnem teku dobil Poljak Michal Rajca Michal Rajca je zmagovalec polovičnega triatlona ironman v Kopru, prve takšne športne prireditve v Sloveniji. Janez Klančnik je bil tretji.

Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018