Slovenija
slice
Bandelli odstopil s položaja: V dveh mesecih sem naredil ogromno
Marko Bandelli odstopil z ministrskega mesta, 13. november 2018 ob 20:25 Ministrica za infrastrukturo in predsednica SAB-a Alenka Bratušek je na novinarski konferenci pojasnila, da je Marko Bandelli naredil napako in se zanjo opravičil, zanjo prevzel odgovornost in ...
313
 • Med kandidati se omenja Maša Kociper
 • Po odstopu Bandellija v koaliciji in opoziciji brez večjega vznemirjenja
  39
  13. november 2018 ob 17:11 V koalicijskih strankah odstop ministra Bandellija ne prinaša posebnega vznemirjenja glede trdnosti koalicije. Tudi v opoziciji zadeva pretirano ne odmeva.
  Alojz Kovačič edini kandidat za predsednika Rdečega križa
  1
  13. november 2018 ob 15:50 Alojz Kovačič je edini kandidat za mesto predsednika RKS-ja, Belinda Ladiha, sicer predsednica območnega združenja Hrastnik, pa je edina kandidatka za podpredsednico.
  Foto: Škornji slovenskih vojakov neprimerni?
  139
  13. november 2018 ob 13:14 Fotografije tako rekoč novih zimskih škornjev slovenskih vojakov prikazujejo, da ti po enem tednu uporabe na Natovi vaji na Norveškem razpadajo.
  V številnih slovenskih občinah že potekajo predčasne lokalne volitve
  13. november 2018 ob 07:48 V številnih občinah lahko volivci v torek, sredo in četrtek predčasno glasujejo na lokalnih volitvah. V nekaterih, zlasti v manjših občinah, pa le v enem izmed teh treh dni.
  Sporna dovoljenja za črpanje zemeljskega plina v Petišovcih odnesla direktorja Arsa Generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez je odstopil s položaja, vzrok naj bi bile odkrite nepravilnosti v postopkih izdaje dovoljenj v povezavi s črpanjem plina v Prekmurju.
  70
  Šarec pozval Bandellija k odstopu, sicer bo predlagal njegovo razrešitev Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija zaradi zadnjih dogodkov pozval k odstopu z ministrskega položaja, SAB bo o nadaljnjih korakih odločal v torek.
  251
  Opozicija in koalicija na nasprotnih bregovih glede svetovnega dogovora o migracijah Poslanci opozicijskih strank nasprotujejo svetovnemu dogovoru ZN-a o migracijah, saj po njihovem ne rešuje vzrokov za selitve.
  105
  Anketa: SDS ostaja trdno v vodstvu, v parlament bi prišla tudi SLS SDS z 29,1-odstotno podporo ostaja trdno v vodstvu po priljubljenosti med strankami.
  49
  Kandidati za župana Slovenj Gradca o hmeljiščih, tretji razvojni osi in razvoju občine Na drugem programu TV Slovenija je potekalo soočenje kandidatov za župana Mestne občine Slovenj Gradec.
  10
  Na mesto generalnega direktorja policije prijavljeni trije kandidati Na razpis ministrstva za notranje zadeve za novega generalnega direktorja policije so se prijavili trije kandidati, njihovih imen na ministrstvu za javno upravo niso razkrili, neuradno pa je med ...
  11
  Pahor za ustavno sodnico predlaga Katjo Šugman Stubbs Predsednik države Borut Pahor je za novo ustavno sodnico predlagal Katjo Šugman Stubbs. Drugo mogoče ime je bila Verica Trstenjak.
  83
  Sloveniji opomin Bruslja, ker žrtev kaznivih dejanj ne ščiti dovolj Slovenija je znova dobila opomin Evropske komisije zaradi zamude pri prenosu 6 let stare direktive o določitvi minimalnih standardov na področju pravic, podpore in zaščite žrtev kaznivih dejanj.
  39
  Spreminjanje bistvenih podatkov o nepremičnini le še z elaboratom Lastniki nepremičnin bistvenih podatkov o nepremičnini ne bodo mogli več spreminjati brezplačno prek vprašalnikov, ampak bodo morali pri geodetskem podjetju ali projektantu naročiti elaborat.
  20
  Strmčnik v Ankaranu z dvema protikandidatoma za župana V Ankaranu v tokratni kampanji poteka troboj za županski stolček. V sicer mirni kampanji so se pojavili tudi očitki o plagiatorstvu volilnega programa.

  Izjava dneva
  link
  Alenka Bratušek
  3
  13. november 2018 ob 14:57 Če so to komunikacijski kanali, ki jih bo od zdaj naprej uporabljala koalicija, potem je naš čas zelo skopo odmerjen.
  Več novic ...
  Kazalo