Slovenija
slice
Gorica: Na shodu neofašistov 30 ljudi, na antifašističnem okoli 200
Obletnica bitke pri Trnovem, kjer so v 2. sv. vojni borci NOV premagali fašiste, 19. januar 2019 ob 14:07 Italijanski neofašisti odreda X Mas in skrajno desničarsko gibanje CasaPound v Gorici so na obletnico fašističnega poraza pri Trnovem pri Gorici pripravili marš. V odgovor je na ločeni lokaciji ob meji s Slovenijo potekal shod antifašistov.
70
Hrvaška z novo pravnomočno sodbo nad LB in NLB
40
18. januar 2019 ob 18:26 Tudi drugostopenjsko sodišče v Zagrebu je zavrnilo pritožbi LB-ja in NLB-ja v enem izmed postopkov glede prenesenih deviznih vlog varčevalcev LB-ja na Hrvaškem, s čimer je sodba prvostopenjskega sodišča postala pravnomočna.
Novinar Televizije Slovenija postal žrtev spletne goljufije
95
18. januar 2019 ob 19:58 Boštjan Veselič, novinar Televizije Slovenija, je postal žrtev kraje identitete na Facebooku, nekdo se je namreč predstavil z njegovim imenom in neko žensko ogoljufal za kar 100.000 evrov.
Umrl je Andrej Ocvirk
12
18. januar 2019 ob 22:40 Med osamosvojitvijo je bil podpredsednik vlade, pozneje se je uveljavil tudi v Leku in družbi Radeče papir.
Svetina, kandidat za varuha človekovih pravic: Vedno sem si prizadeval za dostojanstvo ljudi
32
18. januar 2019 ob 12:25 Kandidat za varuha človekovih pravic Peter Svetina je v predstavitvi napovedal, da bo na položaju proaktiven in si bo vedno aktivno prizadeval za dostojanstvo ljudi.
Pahor: Za preoblikovanje ali ukinitev volilnih okrajev (še) ni zadostne podpore Predsednik Borut Pahor je z vodji političnih strank sklenil, da bodo do počitnic pripravili predlog sprememb volilne zakonodaje in tako odpravili neustavnost pri območjih volilnih okrajev. Za zdaj noben predlog nima zadostne podpore.
33
Katič: Nesprejemljivo je, da glede opredelitve posilstva v javnosti odmevajo dvomi Pravosodna ministrica Andreja Katič je napovedala tehten razmislek o spremembi opredelitve posilstva v kazenskem zakoniku (KZ). Slovensko javnost je pred kratkim razburila razsodba, da ne gre za posilstvo, ker je dejanje "zgolj dokončal".
87
Levica pripravila zakonski predlog proti privatizaciji zdravstva Z zakonskim predlogom, ki so ga vložili poslanci Levice, želijo onemogočiti prenašanje storitev javnih zdravstvenih zavodov na zunanje izvajalce. Spodbudil jih je primer celjske bolnišnice, ki je rentgensko diagnostiko prenesla na zasebnika.
130
Surs: Gmotni položaj slovenskih gospodinjstev se je še izboljšal Slovenska gospodinjstva v Sloveniji so lani s svojimi dohodki lažje shajala kot predlani, ugotavljajo statistiki. Približno enak delež gospodinjstev si je lahko privoščil enotedenske letne počitnice, več pa jih je lahko poravnalo nepričakovane izdatke.
38
Bodo vojaki po 45. letu odšli med pravosodne policiste? Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem po telefonu pogovarjala o možnosti, da bi v prihodnje vojake, ki dopolnijo 45 let in jim poteče zaposlitev v SV, zaposlili kot pravosodne policiste.
38
Cerar in predsednik Furlanije - Julijske krajine Fedriga o položaju slovenske narodne skupnosti Na povabilo zunanjega ministra Mira Cerarja je bil danes na obisku v Sloveniji predsednik deželnega odbora Furlanije - Julijske krajine (FJK) Massimiliano Fedriga.
4
Ali lahko fotografiramo svojega otroka v družbi sošolcev in to objavimo na družbenih omrežjih? Starši si po uvedbi GDPR-ja oziroma Splošne uredbe EU-ja o varstvu podatkov ne upajo fotografirati svojih otrok na šolskih prireditvah. Nekatere šole so staršem celo same prepovedale fotografiranje.
189
Šarec: London naj razmisli o (ne)smiselnosti nadaljevanja brexita Predsednik vlade Marjan Šarec meni, da bi na britanski strani veljalo razmisliti, ali sploh nadaljevati brexit ali preprosto ugotoviti, da so zašli v slepo ulico, in raje ostati v Evropski uniji (EU).
66
Sindikati: Skupaj z minimalno plačo je potrebno spremeniti tudi del davčne zakonodaje Pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) opozarjajo, da je za dosledno izvajanje zakona o minimalni plači treba spremeniti tudi del davčne in socialne zakonodaje, zlasti dvigniti mejo upravičenosti do dohodninske olajšave.
17
Predlog SDS-a in SNS-a za referendum o migracijah zavrnjen na parlamentarnem odboru Parlamentarni odbor za zunanjo politiko je zavrnil predlog za razpis posvetovalnega referenduma o globalnem dogovoru Združenih narodov o migracijah.
259

Izjava dneva
link
Antonio Guterres
19. januar 2019 ob 14:50 Strah je nedvomno najbolje prodajana znamka v današnjem svetu. Dobiva gledanost, dobiva volivce, dobiva pritiske na gumb na družbenih medijih.
Več novic ...
Kazalo