Številke
slice
Tina Kristan: Visokošolska avtonomija včasih bolj spominja na samovoljo
Podkast Številke (126), 18. januar 2019 ob 06:34 Tina Kristan je na več ravneh povezana z visokošolskim izobraževanjem - bodočim novinarjem predaja svoje znanje, sama je doktorska študentka statistike, za piko na i pa je prav ona razkrila afero dodatkov za stalno pripravljenost.
20
B(zzzzzzzzz)eseda leta 2018 je čebela
18
10. januar 2019 ob 12:00 ZRC SAZU in MMC sta še tretjič izbrala besedo leta, laskavi naslov za leto 2018 je pripadel čebeli.
Štiri leta Številk prinesla več kot 100 ur pogovorov
1
9. januar 2019 ob 08:36 Točno pred štirimi leti so zaživele Številke, prvi podkast na RTV Slovenija, ki je bil ustvarjen nesposredno za splet.
Kozma Ahačič: Če znanstveniki ne bomo glasni, ne bo nihče motiviran, da kar koli spremeni
17
4. januar 2019 ob 06:21 Kozma Ahačič je eden najbolj izpostavljenih znanstvenikov, pri ogromni količini dela, ki ga ima, izpostavlja potrebo, da se sredi vrveža zna ustaviti in umiriti.
Glasovanje: Skupaj izberimo besedo leta
23
3. januar 2019 ob 08:05 Akcija beseda leta, ki jo skupaj vodita ZRC SAZU in MMC, je prešla v zadnjo fazo, saj zdaj lahko glasujete za besedo leta.
Lidija Kosaber: Veseli december nam pere možgane Vsak človek mora kdaj pa kdaj biti sam, da se analizira in si nabere moči, nihče pa si ne želi biti osamljen.
38
Znanost spet združuje - tokratna tema so prazniki Štiri znanstvene oddaje na RTV Slovenija so spet združile moči in v prazničnih dneh pripravile svoje oddaje, ki so povezane prav z znanostjo.
6
Znanih 10 finalistk za besedo leta 2018 Vse bližje smo besedi leta 2018, strokovna komisija je namreč izbrala 10 finalistk, med katerimi boste vi izbrali zmagovalno.
13
Zadnja priložnost, da predlagate besedo leta Prvi del akcije beseda leta gre h koncu, le še do srede imate čas, da predlagate svojega kandidata.
14
Cilj treh zimskih botrov ‒ vsakemu otroku podariti darilo December je mesec veselja, radosti, praznovanja in obdarovanja, a vsi si daril zaradi težkih finančnih razmer ne morejo privoščiti. V tem primeru pomembno vlogo opravljajo humanitarne akcije.
12
Akcija beseda leta - MMCanaliza s Simono Klemenčič ZRC SAZU in naš spletni portal že tretje leto izbiramo besedo leta, do zdaj ste poslali več kot sto predlogov, kar še vedno lahko počnete.
28
Dan D: Milo za drago je umilo del odnosov, ne pa vsega " Če je glasbenik vnaprej okužen s strahom, da ga nekdo ne bo maral, potem izgublja motiv za tveganje in eksperiment ," je filozofija Nikole Sekulovića, basista skupine Dan D. Ena najbolj ...
8
Tek za besedo leta se začenja! Begunec in evropski prvaki, to sta beseda in besedna zveza, ki sta bili do zdaj izbrani za besedo leta. Skupaj z ZRC-jem SAZU-jem začenjamo akcijo iskanja nove.
45
Če na tribunah ni kričanja, še ne pomeni, da v nogometu ni strasti Matjaž Ambrožič je edini slovenski akreditirani novinar na tekmah Premier league, ki redno spremlja lige angleškega nogometnega prvenstva. Nekdanji dopisnik RTV je bil gost podkasta Številke
59
Spomin na 1. svetovno vojno: Človeška narava se v 105 letih ni spremenila Vsaka vojna se s človeškega vidika zdi brezsmiselna, kar velja tudi za prvo svetovno vojno, v kateri je umrlo okrog 18 milijonov ljudi. V nedeljo bo minilo sto let od konca prve svetovne vojne.
36

Izbor
Kazalo