slice
CNN toži Trumpa in Belo hišo zaradi odvzema akreditacije novinarju Jimu Acosti
Bela hiša se bo "goreče branila" pred "iskanjem pozornosti", 13. november 2018 ob 20:53 CNN je vložil tožbo proti predsedniku ZDA Donaldu Trumpu in sodelavcem zaradi odvzema akreditacije novinarju Jimu Acosti, ki se je s Trumpom sporekel na novinarski konferenci pretekli teden.
33
Gruevski pred zaporom prebegnil na Madžarsko
21
13. november 2018 ob 19:38 Nekdanji makedonski premier Nikola Gruevski, za katerim je razpisana tiralica, saj je obsojen na dve leti zapora, se skriva na Madžarskem, kjer je zaprosil za politični azil.
Palestinske oborožene skupine in Izrael začasno zaustavili obstreljevanje
28
13. november 2018 ob 21:54 Palestinske oborožene skupine in Izrael so po najhujšem raketnem obstreljevanju od konca vojne leta 2014 na pobudo Egipta začasno prekinili spopade, v katerih je umrlo osem ljudi.
Foto: Najhujši požari v zgodovini Kalifornije še požirajo hiše in gozdove
46
13. november 2018 ob 07:34 Število smrtnih žrtev obsežnih požarov na severu Kalifornije se je dvignilo na 42. Ameriški predsednik Donald Trump je v Kaliforniji razglasil izredne razmere in tako sprostil zvezno pomoč.
Ukrep predsednika Tanzanije: Vojska mora odkupiti vse indijske oreščke
20
13. november 2018 ob 16:32 Tanzanijski predsednik John Magufuli je za rešitev nesoglasij glede cene indijskih oreščkov vojski odredil, da odkupi celoten pridelek v državi in odstavil kmetijskega ter trgovinskega ministra.
Rusija Navalnemu preprečila pot na Evropsko sodišče za človekove pravice Ruskemu opozicijskemu voditelju Alekseju Navalnemu so obmejni organi preprečili odhod iz Rusije, od koder je bil namenjen na ESČP, ki bo odločal o politični motiviranosti njegovih aretacij.
41
Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.
166
Grške univerze postale zatočišče prekupčevalcev, kriminalcev in prostitutk Sporni zakon, ki ga je lani sprejela grška vlada premierja Aleksisa Ciprasa, policiji prepoveduje delovanje na območju univerzitetnih kampusov, zato so univerze postale zatočišče tolp in ...
27
Ameriški sateliti razkrili 13 severnokorejskih raketnih izstrelišč Ameriški raziskovalci so na podlagi analiz satelitskih posnetkov v Severni Koreji odkrili 13 raketnih izstrelišč, ki jih oblasti kljub drugačnim obljubam niso razkrile.
65
Su Či odvzeli nagrado, ker ni več "simbol upanja, poguma in človekovih pravic" Mednarodna nevladna organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) je Aung San Su Či odvzela svoje najvišje človekoljubno priznanje, ker se ni postavila po robu nasilju nad muslimansko ...
20
Nekdanje katalonsko vodstvo mora povrniti milijone evrov za stroške referenduma Sodišče v Madridu je nekdanjemu predsedniku Katalonije Arturu Masu in devetim drugim članom njegove administracije naložilo plačilo 4,9 milijona evrov zaradi organizacije referenduma o neodvisnosti ...
19
Spopadi afganistanskih sil s talibani, v Kabulu napadel IS V več delih Afganistana so izbruhnili spopadi med afganistanskimi silami in talibani, v Kabulu pa se je razstrelil samomorilski napadalec.
19
Jemen: Silovita ofenziva vladnih sil v Hudajdi V Jemnu vladne sile s podporo koalicije pod vodstvom Savdske Arabije nadaljujejo silovito ofenzivo na strateško pomembno pristaniško mesto Hudajda.
29
Francosko opravičilo Vučiću zaradi sedežnega reda v Parizu Francoski veleposlanik v Beogradu Frederic Mondoloni se je Srbom in predsedniku Aleksandru Vučiću opravičil zaradi sedežnega reda na proslavi ob stoti obletnici konca prve svetovne vojne.
49
Tudi Bolgarija ne bo podprla marakeške deklaracije Medtem ko je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker kritičen do držav, ki odstopajo od marakeške deklaracije, se je za to potezo odločila tudi Bolgarija.
40

Anketa: 3. november 2018 ob 09:55

Kako ocenjujete delo nemške kanclerke Angele Merkel?

Pozitivno.
Negativno.
Ne vem./Nimam mnenja.
Arhiv

Umik Angele Merkel: Ne bom več kandidirala za predsednico CDU-ja

Izjava dneva
link
Alenka Bratušek
3
13. november 2018 ob 14:57 Če so to komunikacijski kanali, ki jih bo od zdaj naprej uporabljala koalicija, potem je naš čas zelo skopo odmerjen.
Več novic ...
Kazalo