slice
Mueller: Poročilo, da je Trump Cohenu naročil, naj laže, ni točno
Mueller ni pojasnil, kaj naj ne bi bilo točno, 19. januar 2019 ob 08:40 Potem ko je ameriški spletni portal BuzzFeed poročal, da naj bi ameriški predsednik Donald Trump svojemu odvetniku Michaelu Cohenu naročil, naj laže kongresu, je posebni preiskovalec Robert Mueller poročilo označil za netočno.
61
V Gdansku so pokopali umorjenega župana Adamowicza. Na pogrebni slovesnosti 3.500 ljudi.
19. januar 2019 ob 15:02 V Gdansku so pokopali v nedeljo umorjenega župana Pawla Adamowicza, na pogrebni slovesnosti pa se je zbralo 3.500 ljudi. Na Poljskem je sicer dan žalovanja.
Eksplozija na naftovodu v Mehiki. Mrtvih najmanj 21 ljudi.
2
19. januar 2019 ob 10:38 Blizu mesta Tlahuelilpan v mehiški zvezni državi Hidalgo je v petek na naftovodu odjeknila eksplozija, pri čemer je umrlo najmanj 21 ljudi, 71 pa je ranjenih.
Novi predsednik CSU-ja Markus Söder pozval k sodelovanju s CDU-jem
19. januar 2019 ob 14:48 Delegati in delegatke nemške Krščanskosocialne unije (CSU) so na izrednem kongresu za novega predsednika stranke potrdili ministrskega predsednika Bavarske Markusa Södra.
Trump in Pence nagovorila udeležence protesta proti pravici do splava
49
19. januar 2019 ob 09:45 V Washingtonu je v petek potekal tradicionalni letni pohod nasprotnikov pravice žensk do splava v ZDA, ki sta jih nagovorila predsednik Donald Trump in podpredsednik Mike Pence.
ZDA: Migranti skopali rove pod zidom in na drugi strani zaprosili za azil Okoli 400 migrantov je skopalo nekaj rovov pod zidom oziroma ograjo na meji med ZDA in Mehiko ter poiskalo prvo patruljo obmejnih organov pregona. Predali so se ameriškim oblastem in zaprosili za azil.
45
Bela hiša: Drugo srečanje Trumpa in Kima do konca februarja Bela hiša je sporočila, da se bosta ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Džong Un drugič sešla do konca februarja.
20
Med laburisti razkol: podpreti drugi referendum o brexitu ali ne? Če bi vodja laburistov Jeremy Corbyn podprl drugi referendum o brexitu, bi lahko odstopilo več laburističnih ministrov v senci, saj v stranki ni visoke podpore tej možnosti.
39
Na vidiku preiskava zoper Trumpa zaradi poročil, da je odvetniku naročil, naj laže Demokrati v predstavniškem domu ameriškega kongresa napovedujejo preiskavo zoper predsednika Donalda Trumpa po medijskih poročilih, da je svojemu odvetniku Michaelu Cohenu naročil, naj laže v kongresu, kar je kršenje ameriške zakonodaje.
107
Nemčija s Francijo pripravljena poslati opazovalce v Azovsko morje Nemški zunanji minister Heiko Maas je v Moskvi izrazil pripravljenost Nemčije in Francije, da v Azovsko morje pošljeta opazovalce. Govor je bil tudi o pogodbi o omejitvi jedrskih raket srednjega dosega.
16
V Pragi se je na istem mestu kot pred 50 leti Palach zažgal moški Na praškem Vaclavskem trgu se je 55-letni moški polil z vnetljivo tekočino in se zažgal na istem mestu, kjer se je pred 50 leti iz protesta proti sovjetski okupaciji tedanje Češkoslovaške zažgal študent Jan Palach.
17
Vučić Kosovo pozval k odpravi 100-odstotnih carin na srbsko blago Srbski predsednik Aleksandar Vučić je Kosovo prvič neposredno pozval k odpravi 100-odstotnih carin na srbsko blago, češ da bi to odprlo vrata pogovorom med državama. Če pa tega ne bodo storili, je pripravljen razpisati tudi volitve.
5
Odkrili bazo podatkov z 800 milijoni ukradenih poštnih naslovov in gesel Na spletu so odkrili bazo podatkov s skoraj 773 milijoni različnih ukradenih spletnih poštnih naslovov in 22 milijoni unikatnih gesel, ki odklenejo dostop do ukradenih poštnih naslovov.
7
Italija: prej v pokoj in najmanj 780 evrov temeljnega dohodka Italijanska vlada je sprejela zakonsko odločbo, s katero poskusno znižuje upokojitveno starost v državi. Vzporedno uvaja novo, radodarno socialno podporo, imenovano "temeljni dohodek".
77
Makedonska vlada: Makedonščina ostaja edini uradni jezik v celotni državi Potem ko je predsednik makedonskega parlamenta nedavno podpisal zakon o jezikih, po katerem naj bi albanščina poleg makedonščine postala uradni jezik na vsem ozemlju Makedonije, je vlada sporočila, da zakon ne vodi v polno dvojezičnost.
45

Anketa: 7. december 2018 ob 18:06

Kakšen veter bo zapihal v CDU-ju z novo vodjo Annegret Kramp-Karrenbauer?

Nič se ne bo spremenilo, saj bo še naprej vodila politiko Angele Merkel.
Prinesla bo določene spremembe.
Ne vem.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Antonio Guterres
19. januar 2019 ob 14:50 Strah je nedvomno najbolje prodajana znamka v današnjem svetu. Dobiva gledanost, dobiva volivce, dobiva pritiske na gumb na družbenih medijih.
Več novic ...
Kazalo