196x ljubezen
slice
Manj besed, več dreves
Zadnji prispevek Matica in Carmen Pirc, 31. december 2018 ob 06:40 Po ljubezni in hrane polnih praznikih v krogu najdražjih je prišel čas, da nadaljujeva svojo pot. Po božiču sva spakirala le napol razpakirane kovčke, jim pristavila še steklenico šampanjca in se z avtom odpravila po praznično okrašenih evropskih mestih.
6
Iz čarobne Namibije v objem ljubezni
10
24. december 2018 ob 07:38 Namibija je država, o kateri sva sanjarila več let. Veselila sva se peščenih sipin, nemške arhitekture in nadnaravnih prizorov na belo glineno polje z mrtvimi drevesi. Pričakovanja so bila visoka, a jih je dejanska izkušnja z levo roko presegla.
Tropski otoček ob ekvatorju
13
17. december 2018 ob 08:30 Ekvatorialna Gvineja je majhna državica na zahodu Afrike. Majhnih držav se zmeraj veseliva.
Ko te preganjajo vizumi
17
10. december 2018 ob 06:30 Čeprav sva se v zadnjih nekaj krajih kar malce razvadila z obiljem časa, sva ta teden znova morala "stopiti na plin".
Plavanje v morju s 13 stopinjami in navdušenje nad delfini
2
3. december 2018 ob 08:22 Fotografije za podpornike, prispevki, sodelovanje s hoteli, digitalni marketing, čistilne akcije, sajenje dreves in iskanje ustreznih stikov za širjenje miru.
Slovenca okoli sveta: Dlje kot potujeva, bolj se nama zdi, da živimo v najboljših razmerah Kot v vsaki državi je tudi v naši Sloveniji prostor za izboljšave, a dlje kot potujeva, bolj se nama zdi, da živimo v najboljših razmerah.
67
Sattao in Kenija za vedno v najinih srcih Vsako potovanje je kot življenje v malem.
14
Iz razvitega in stabilnega Egipta v Južni Sudan, Ugando in Ruando Iz Egipta, ki velja za eno izmed najbolj razvitih in stabilnih držav v tem delu celine, sva se odpravila v Južni Sudan.
12
Ko skušaš Sfingo osvoboditi smeti Kairo je priljubljena dopustniška destinacija in tudi za naju je bila točno to – dopustniška destinacija.
16
Libija ‒ majhna pričakovanja, pozitivno presenečenje Po Eritreji je bil načrt delno si ogledati Kairo (drugi del ogleda sva nameravala izpeljati po obisku zloglasne Libije).
50
V Eritreji posadila prva štiri drevesa V zadnjem tednu je za nama precej dogodivščin, vendar sva med drugim kar nekaj časa posvetila tudi urejanju birokratskih zadev in ukvarjanju s slabo internetno povezavo, prvič pa nama je v sklopu ...
18
V Danakilski depresiji, najbolj vročem kraju na svetu Na neki razgledni točki sva se razgovorila o tem, kako neverjetno je, da v ZDA zaradi Grand Canyona služijo milijone, v Etiopiji pa je kanjon, ki se ponaša s primerljivo lepoto, samo postanek na ...
28
Iskanje ljubezni v Afriki je mala malica V preteklem tednu sva obiskala štiri destinacije (in ne "države", čeprav so tehnično gledano bile te destinacije v štirih različnih državah), in sicer Niamey v Nigru, Abidžan v Slonokoščeni obali, ...
30
Afrika te najprej udari, nato pa poboža Spoznavanje Afrike se nadaljuje. V zadnjem tednu sva obiskala Akro v Gani, Lomé v Togu, Cotonou v Beninu in Ouagadougou v Burkini Faso.
43
Puščave so postale tropski gozdovi, molitve sta zamenjala glasba in ples V preteklih desetih dneh se je spremenila pokrajina, rastje, ljudje, navade, zgradbe in še veliko več. Obiskala sva štiri kraje v štirih različnih državah in Afrika je postala bolj 'afriška'.
31

196x ljubezen

Slovenska popotnika Carmen in Matic Pirc se septembra 2018 odpravljata na pot okoli sveta, na kateri nameravata obiskati 196 držav. Poleg 193 članic Združenih narodov, bo njuno potovanje, ki sta ga poimenovala 196x ljubezen, vključevalo še Tajvan, Vatikan in Kosovo. Potovanje jima lahko prinese tudi vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, saj računata, da bosta to pot uspela prepotovati v 14 mesecih in tako podrla aktualni svetovni rekord Američanke, ki je 196 držav obiskala v 18 mesecih. Potek potovanja okoli sveta in lov na rekord boste lahko spremljali tudi na našem portalu, kjer bosta Carmen in Matic tedensko objavljala svoje potopise.

Kazalo