Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Video: Slovenski žičničarji nestrpno pričakujejo zimo Slovenski žičničarji so na prihajajočo zimo že pripravljeni in nestrpno pričakujejo še primerne temperature za delanje umetnega snega.
"Je voznik sploh na avtobusu?" se bodo kmalu čudili Dunajčani Na Dunaju bosta spomladi začela voziti električna miniavtobusa brez voznika, ki sta uspešno prestala trimesečno testiranje na posebnem poligonu in natančno programiranje po ulicah.
Edino turško naravno vino – vinograd pod vulkanom, klet med minareti Prvi teden julija v srcu Kapadokije za Uda Hirscha in Hacer Ozkayo pomeni, da je čas, da v stari kleti pod svojo kamnito hišo v Güzelyurtu odpreta tisoč let stare posode in iz njih s pipeto izsrkata ...
Rekordna cena za beli tartuf – kupec zanj odštel 85.000 evrov Na dražbi tartufov v italijanskem mestu Alba v bližini Torina so za 850-gramski gomolj belega tartufa iztržili rekordno ceno. Anonimni kupec iz Hongkonga je zanj odštel kar 85.000 evrov.
Iz razvitega in stabilnega Egipta v Južni Sudan, Ugando in Ruando Iz Egipta, ki velja za eno izmed najbolj razvitih in stabilnih držav v tem delu celine, sva se odpravila v Južni Sudan.
Nemčija računa na še eno rekordno turistično leto Nemški turizem je na poti k temu, da že deveto leto zapored doseže rekordne rezultate, saj so v prvih devetih mesecih leta 2018 ponudniki našteli že 373,1 milijona prenočitev.
Rekordno visoke temperature na Levstikovem popotovanju Popotovanje po Levstikovi poti iz Litije do Čateža je s sončnim in toplim vremenom tudi letos privabilo veliko množico pohodnikov.
Bo otok Vis razglašen za najlepšo evropsko filmsko lokacijo? Hrvaški otok Vis, na katerem so lani snemali drugi del filma Mamma Mia , se je uvrstil med kandidate za letošnjo nagrado za najlepšo evropsko filmsko lokacijo – European Film Location Award.
Neptune Memorial: Edino podvodno pokopališče na svetu Okoli pet kilometrov od floridskega otoka Key Biscayne leži Neptune Memorial Reef, zamišljen kot največji umetni koralni greben na svetu – ki je hkrati tudi edino podvodno pokopališče na svetu.
Ryanair odpustil stevarde, ki so na letališču prespali na tleh Iz Ryanaira so sporočili, da so odpustili šest članov kabinskega osebja, fotografiranih prejšnji mesec med spanjem na tleh letališča v Malagi.
Video: Štajerci si želijo večje prepoznavnosti mladih vin V Mariboru se je odvil že četrti salon štajerskih mladih vin, ki na trgu nastopajo pod skupno blagovno znamko Pubec.
Aqua, Nemčija: Kako je videti večerja v restavraciji s 3 Michelinovimi zvezdicami? V nasprotju z njenimi sosedami Francijo, Švico in skandinavskimi državami na Nemčijo ne gledamo avtomatično kot na kulinarično destinacijo.
Slovenija se v Londonu predstavlja kot destinacija za petzvezdična doživetja Turistični delavci z vseh koncev sveta so zbrani v Londonu, kjer se začenja ena vodilnih turističnih borz na svetu, borza WTM. Na njej se bo predstavilo tudi 36 slovenskih podjetij in institucij.
Ko skušaš Sfingo osvoboditi smeti Kairo je priljubljena dopustniška destinacija in tudi za naju je bila točno to – dopustniška destinacija.
V Sloveniji ljubiteljev piva ne manjka, trg s kraftpivom še ni prenasičen Med Slovenci je od vseh alkoholnih pijač najbolj priljubljeno pivo, ki ga po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v povprečju vsak prebivalec popije nekaj manj kot 98 litrov.
Razgledni stolp Vinarium gostil že 300 tisoč obiskovalcev Lendavski razgledni stolp Vinarium je septembra praznoval tretjo obletnico delovanja, danes pa se je nanj povzpel že tristotisoči obiskovalec.
Čas kostanjev v Ljubljani: skromne merice in visoke najemnine V hladnih jesenskih dneh prezeble dlani najbolj ogrejejo vroči pečeni kostanji.
Foto: Kaj storiti, da bo turistov manj, ne več? Koliko turistov je preveč? 2.000, 5.000 dnevno? In kako zajeziti negativne vplive, ki jih prinašajo s seboj zaradi pritiskov na okolje, zviševanja najemnin in vsesplošne gneče?
Potnike bo ob vstopu v državo sprejela umetna inteligenca Potniki na nekaterih evropskih letališčih se bodo na mejnonadzornih točkah kmalu srečevali z novim varnostnim programom, ki ga bo poganjala umetna inteligenca.
Letališče Čangi: tropski zabaviščni park z letališko stezo Če na večini letališč po svetu potniki med čakanjem pogledujejo proti tabli z odhodi letal in upajo, da njihov polet ne bo imel zamude, na letališču Čangi v Singapurju zamuda ne predstavlja takšne ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo