Kulinarika
slice
"Vsak dan bi morali najti priložnost, da nazdravimo s penino"
Nova vinska kraljica prihaja iz Gornje Radgone, 18. januar 2019 ob 06:33 "Najkakovostnejša vina bi morali spiti pri nas, s tem bi se tudi kultura pitja dvignila na najvišjo raven, več pa bi lahko izvažali vin srednjega kakovostnega razreda," je prepričana nova vinska kraljica Slovenije Meta Frangež.
45
50 Best Restaurants s seznama izločil vse dozdajšnje zmagovalce
7
17. januar 2019 ob 17:50 Akademija, ki izbira 50 najboljših restavracij sveta (50 Best Restaurants), je nepričakovano sporočila, da povsem spreminja format glasovanja, kar pomeni, da bo vrh najboljših junija, ko sporočijo lestvico, videti precej drugače.
Nerua - vrhunska baskovska restavracija v Guggenheimu
9
17. januar 2019 ob 06:20 Ko pristajate v Bilbau, vam je hitro jasno, kakšne so naravne danosti, ki so omogočile Baskiji, da postane ena najmočnejših kulinaričnih pokrajin sveta – bujni gozdovi in hribovita pobočja na eni strani, morje na drugi. Pokrajina, polna izjemnih surovin.
Francoski kulinarični vodnik Gault & Millau v rokah ruskih milijonarjev
10. januar 2019 ob 15:44 Eden najbolj znanih mednarodnih gastronomskih vodnikov, Gault & Millau, po pol stoletja ni več francoski. Kupila ga je namreč neimenovana ruska družina.
Pogačice z repo in makom
2
15. januar 2019 ob 10:44 Sestavine: 6-8 debelejših listov vlečenega testa (ali pa ga pripravimo sami), 10 dag stopljenega masla.
Asador Etxebarri – v najboljši žar restavraciji na svetu Naslov se morda zdi malce pompozen, a Asador Etxebarri sredi baskovskega podeželja ni nič manj kot točno to – najbolj izpopolnjena in najbolj čislana restavracija z jedmi z žara oz. asador, kot jim pravijo.
27
Američani odkrili džezvo: "To je čudežni pripomoček!" Ameriški kulinarični portal Eater je pred časom posvetil dolg članek "čudežnemu, 10 dolarjev dragemu pripomočku, ki bo nadomestil aparat za kuhanje kave" - džezvi.
38
Polnjene bučke z rižem in mesom Sestavine: 4 večje bučke (vsaka približno 20 dag), 10 dag divjega riža, približno 4 dl zelenjavne jušne osnove, 1 čebula, 1 žlica masla, 25 dag mlete govedine, timijan, 20 dag mocarele, sol, poper.
Solatni prelivi z javorjevim sirupom Sestavine za prvo različico: 2 žlici limetinega soka, 1 žličko gorčice, 1/2 žličke soli, ščepec popra, 1/4 skodelice olivnega olja, 1/2 manjše sesekljane čebule.
Sveža zimska solata za odpornost Sestavine: 2 manjši repi, nastrgani na grobi strani strgalnika, 2 kosa nastrganega korenja, zelenje repe (če ga imate), sok rdeče pese, ščepec soli, ščepec popra, olivno ali bučno olje, kis, 2 ...
Ruska kulinarična revolucija – onkraj kaviarja in vodke V kozarcu je modri pinot Pavla Šveca, prvega ruskega biodinamičnega vinarja s Krima, na mizi maslo z mini ikrami kamčatske rakovice, surovine, ki so jo ribiči včasih metali stran, danes pa ima osrednje mesto v eni najboljših moskovskih restavracij.
11
Polovica ljudi, ki mislijo, da imajo alergijo na hrano, je nima Število odraslih, ki mislijo, da imajo alergijo na določeno vrsto hrane, je skoraj za sto odstotkov višje od realnega, ugotavlja najnovejša raziskava.
9
Bloomberg obiskal Ano Roš in njeno "vrhunsko kuhinjo sredi ničesar" Ameriški poslovni portal Bloomberg je obiskal Ano Roš in njeno delo v Hiši Franko predstavil v videoprispevku, v katerem se je slovenska kuharska mojstrica spomnila otroštva, kuharskih začetkov in predstavila recept za svoj uspeh.
41
Janez Bratovž: Nočem, da bi sosedova juha imela isti okus kot moja Janez Bratovž, eden najboljših chefov pri nas, je po dobrih desetih letih izdal novo kuharsko knjigo.
6

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo