Novice
slice
Rekordno visoke temperature na Levstikovem popotovanju
Tradicionalno popotovanje iz Litije do Čateža, 10. november 2018 ob 17:34 Popotovanje po Levstikovi poti iz Litije do Čateža je s sončnim in toplim vremenom tudi letos privabilo veliko množico pohodnikov.
5
Slovenija se v Londonu predstavlja kot destinacija za petzvezdična doživetja
13
5. november 2018 ob 15:15 Turistični delavci z vseh koncev sveta so zbrani v Londonu, kjer se začenja ena vodilnih turističnih borz na svetu, borza WTM. Na njej se bo predstavilo tudi 36 slovenskih podjetij in institucij.
V Sloveniji ljubiteljev piva ne manjka, trg s kraftpivom še ni prenasičen
64
4. november 2018 ob 19:37 Med Slovenci je od vseh alkoholnih pijač najbolj priljubljeno pivo, ki ga po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v povprečju vsak prebivalec popije nekaj manj kot 98 litrov.
Letališče Čangi: tropski zabaviščni park z letališko stezo
5
2. november 2018 ob 06:36 Če na večini letališč po svetu potniki med čakanjem pogledujejo proti tabli z odhodi letal in upajo, da njihov polet ne bo imel zamude, na letališču Čangi v Singapurju zamuda ne predstavlja takšne ...
Potnike bo ob vstopu v državo sprejela umetna inteligenca
10
2. november 2018 ob 10:37 Potniki na nekaterih evropskih letališčih se bodo na mejnonadzornih točkah kmalu srečevali z novim varnostnim programom, ki ga bo poganjala umetna inteligenca.
Foto: V Indiji zgradili najvišji kip na svetu; dvakrat višji od Kipa svobode Indija se pripravlja na slavnostno odkritje Kipa enotnosti, ki bo s 182 metri postal najvišji kip na svetu, kar dvakrat višji od Kipa svobode v New Yorku.
28
"Slovenija – žep Evrope, ki ponuja najboljše na celini za dostopen denar" Lonely Planet je Slovenijo uvrstil na enega izmed štirih seznamov destinacij, ki jih popotnikom priporočajo za obisk v letu 2019.
20
Med mesti, ki jih priporoča Lonely Planet, tudi Novi Sad in Zadar Verjetno ni preveč presenetljivo, da so pri Lonely Planetu za najboljše mesto za obisk v letu 2019 izbrali Köbenhavn.
10
Zimski vozni red Adrie – 171 tedenskih poletov na 21 destinacij Adria Airways v nedeljo prehaja na zimski vozni red, v okviru katerega bo letalski prevoznik opravil 171 tedenskih poletov na 21 destinacij.
9
In Your Pocket: izbor najboljših ljubljanskih lokalov s hrano Pri turističnem vodniku po evropskih mestih In Your Pocket so pripravili izbor najboljših lokalov v Ljubljani.
18
Maribor bo turiste vabil z osveženo podobo Turistična znamka Zavoda za turizem Maribor - Pohorje ima novo podobo.
29
Za obisk Galapagosa po novem potreben potovalni načrt Ljubitelji potovanj in narave so pogosto ob obisku Ekvadorja brez večjih težav skočili še na Galapaške otoke, a to bo od 1. novembra oteženo.
12
Video: Slikovita južnosibirska republika Hakasija se želi vpisati na turistični zemljevid Južnosibirska republika Hakasija, kjer živi dobrega pol milijona ljudi, je pomembno industrijsko območje, bogato z rudami; ponaša se z več kot tisoč let starimi megaliti, ki so posejani po stepi, ...
16
Več kot 45.000 Slovencev in Slovenk bo razvajalo brbončice Po vsej Sloveniji se je začel jesenski Teden restavracij. Gre za uspešen gastronomski projekt, ko vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni – letos ta znaša 18 evrov.
15
Slovenija bo prihodnji teden središče golfskega turizma V Sloveniji se bo prihodnji teden odvila mednarodna borza golfskega turizma IGTM 2018, kar je največji dogodek te panoge na svetu.
7

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo