Novice
slice
Lestvica najmočnejših potnih listov: v največ držav lahko potujejo Japonci
Na vrhu tri azijske države, sledi množica evropskih, 13. januar 2019 ob 10:51 Na seznamu, ki potne liste razvršča po njihovi uveljavljenosti, tudi v začetku leta 2019 kraljuje Japonska. Visoko na lestvici je tudi slovenski potni list, ki omogoča neposreden vstop v 180 držav po svetu.
13
"L-pokalipse" le ne bo: Obnova proge L newyorške podzemne
4. januar 2019 ob 14:21 Guverner države New York Andrew Cuomo je v četrtek presenetljivo naznanil nov načrt obnove ene najprometnejših prog newyorške podzemne železnice med Brooklynom in Manhattnom, ki bo omogočil, da proge L ne bodo popolnoma zaprli.
Washington Post: Ljubljana prav tako (če ne še bolj?) privlačna kot Amsterdam
14
18. december 2018 ob 08:27 Časopis Washington Post v prispevku o spregledanih turističnih destinacijah sveta slovensko prestolnico Ljubljano postavlja ob bok Amsterdamu na Nizozemskem: kot njune podobnosti omenja tulipane, kolesa in vodne poti.
Visok jubilej Škocjanskih jam - 200. obletnica prvega turističnega obiska
3
16. december 2018 ob 15:41 Park Škocjanske jame, ki upravlja Škocjanske jame in neposredno okolico, se pripravlja na počastitev visokega jubileja.
Nova sezona na Rogli: po 20 letih so obnovili hotel
18
12. december 2018 ob 08:37 Na Rogli ob začetku nove smučarske sezone upajo, da jim bo zima bolj naklonjena s padavinami in nižjimi temperaturami, kot doslej.
Bled z novim turističnim rekordom – milijon prenočitev našteli že oktobra Na Bledu so dosegli nov turistični rekord – tam je letos prenočilo že več kot milijon obiskovalcev. Za primerjavo: letos so ta mejnik dosegli že oktobra, lani pa konec decembra.
7
Slovenija prva v EU-ju: Največja rast števila letalskih potnikov v lanskem letu Število letalskih potnikov v Evropski uniji se je najbolj povečalo v Sloveniji, po podatkih Eurostata kar za 19,8 odstotka, letališče Jožeta Pučnika je tako prepeljalo kar 1,682 milijona potnikov.
24
Ljubljanski "brkači" izbrani za najboljšo kolesarsko turo Evrope "Brko turo", vodeno turo s kolesi po Ljubljani, ki jo izvajajo trije brkači, je EasyJetova revija izbrala za najboljšo kolesarsko turo Evrope.
7
Video: Mlada Nova Gorica dobila zgodovinsko pot Komaj 71 let stara Nova Gorica je dobila prvo uradno zgodovinsko pot.
4
V Amsterdamu "iz strahu pred individualizmom" odstranili mestno znamenitost Slavni napis pred Rijksmuseumom v središču Amsterdama – orjaške črke, ki izpišejo I AMsterdam – je bil dolga leta ozadje turističnih selfijev in nezgrešljiva točka za orientacijo po nizozemski ...
51
Planinska zveza podelila priznanja, med nagrajenci tudi RTV Slovenija Planinska zveza Slovenije (PZS) je podelila priznanja za letošnje dosežke. Med nagrajenci za posebne dosežke v letu 2018 sta tudi RTV Slovenija in Miha Lampreht, sicer direktor Radia Slovenija.
4
Začetek smučarske sezone: prva smučišča odprta že konec tedna Ugodne vremenske razmere bodo na nekaterih slovenskih smučiščih že ta konec tedna omogočile smuko najbolj neučakanim ljubiteljem zimskih radosti.
7
Na novozelandski gori kolone turistov za popolni Instagram Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija dolge kolone turistov, ki se vije do vrha Roys Peaka, gore na Južnem otoku Nove Zelandije. Namen čakanja?
9
Mestece na severu Aljaske vstopilo v dvomesečno temo Prebivalci mesteca Utqiagvik na skrajnem severu Aljaske so bili priča še zadnjemu sončnemu vzhodu in zahodu letos.
25
Zaživel je Oživljeni Rim: s spletno aplikacijo na obogateno pohajkovanje po antičnem mestu Po kar 22 letih razvijanja je zaživela spletna aplikacija Rome Reborn , torej Oživljeni Rim, ki omogoča virtualni potep po tem antičnem mestu in ogled njegovih spomenikov, kot so bili videti leta ...
8

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo