Podobe Slovenije
slice
Novembra turiste v Sloveniji zanimala predvsem zdravilišča
Skupno več kot 755 tisoč prenočitev, 28. december 2018 ob 13:56 Novembra so v turističnih nastanitvenih objektih našteli skoraj 283 tisoč prihodov turistov in več kot 755 tisoč prenočitev, od tega dve tretjini v zdraviliških občinah.
1
Postojnska jama leto končuje z živimi jaslicami
1
21. december 2018 ob 16:52 Letos si bo Postojnsko jamo in druge znamenitosti skupaj ogledalo 1,3 milijona obiskovalcev, sama jama pa je sprejela kar 815 tisoč ljudi, zaradi česar bodo skupni prihodki kar 13 odstotkov višji.
Na Kopah prenovili ponudbo za najmlajše; upajo na 90.000 smučarjev
19. december 2018 ob 18:31 Na smučišču Kope, kjer so žičniške naprave zagnali 7. decembra, so predstavili še obogateno ponudbo za najmlajše, hkrati pa ocenili, da je začetek obetaven in da v novi sezoni upajo na več kot 90.000 smučarjev.
Jamarji odkrili novo drugo najglobljo jamo v Sloveniji
18
9. december 2018 ob 21:31 Slovenija je po zaslugi slovensko-italijanske ekipe jamarjev dobila drugo najglobljo jamo oziroma jamski sistem.
Skriti biseri Slovenije: od laške pivske ture do zeliščnega vrta nad Koprom
10
6. december 2018 ob 17:23 Na Radiu Si so razglasili zmagovalce akcije "Slovenia's Hidden Gems" (Skriti biseri Slovenije), s katero so želeli opozoriti na manj opevane lokacije, atrakcije in turistična doživetja, s katerimi ...
Gibalni park ob Expanu v Pomurju je že odprt Murska Sobota si želi s svojo inovativno zgodbo o paviljonu Expano v prihodnjih mesecih in letih postati destinacija, ki bi jo obiskali mnogi slovenski in tuji turisti. Zunanji gibalni park za športnike in družine od konca oktobra uradno že deluje.
15
Foto: Postojnska jama zaključuje praznovanje 200. obletnice S prireditvijo, ki so jo poimenovali Poklon Postojnski jami, so sklenili celoletno praznovanje 200-letnice odkritja notranjih delov znane slovenske jame.
6
Video: Slovenski žičničarji nestrpno pričakujejo zimo Slovenski žičničarji so na prihajajočo zimo že pripravljeni in nestrpno pričakujejo še primerne temperature za delanje umetnega snega.
23
V Sloveniji je potrebna ureditev kolesarskih poti Počasno urejanje daljinskih kolesarskih poti v Sloveniji po zadnjih raziskavah pomeni zamujanje priložnosti na trgu, ki je zgolj v EU-ju vreden najmanj 44 milijard evrov letno.
35
Foto: Obiskovalce Velike planine že presenetil prvi sneg Tiste, ki oddih ob koncu tedna preživljajo na Veliki planini, je zjutraj presenetila bela zimska odeja. In čeprav snega ni veliko, pa ga je ravno dovolj za prve zimske dejavnosti.
9
Kako je oživel Mojčin dom na Vitrancu? "Z eno roko sem stregel, z drugo pa pleskal." Primož Zupančič je že od malih nog hodil v hribe, pri 19 letih je postal vodnik, pred petimi leti pa je, čeprav so številni zmajevali z glavo, s prijateljem kupil razpadajočo Mojčino kočo na ...
29
UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.
12
Poslovanje v turizmu se izboljšuje, tujce bomo vabili z novim geslom Poslovanje turističnega gospodarstva se izboljšuje, panoga je po letih izgub znova na zeleni veji.
26
Helikopter pripeljal prenovljeni Aljažev stolp na vrh Triglava Končal se je dobre tri tedne trajajoč projekt obsežne obnove "slovenskega ponosa". Aljažev stolp so s helikopterjem prepeljali ob 11.59 na vrh Triglava.
88
V Slovenijo na ... lovni turizem? Slovenski turizem ima največ potenciala na področjih, ki so tesno povezana z neokrnjeno naravo – ena takih nišnih ponudb je tudi lovni turizem.
92

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo