Prevozna sredstva
slice
Rekord na ljubljanskem letališču - več kot 1,8 milijona potnikov
Adria Airways prepeljala manj potnikov, kot je bilo pričakovano, 14. januar 2019 ob 15:11 Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so lani našteli rekordno število potnikov - 1.812.411 jih je bilo. To je 7,7 odstotka več kot leta 2017.
13
Kitajska bo do leta 2035 skoraj podvojila število letališč
14
30. december 2018 ob 12:27 Kitajska ima danes 234 potniških letališč, a do leta 2035 načrtuje izgradnjo kar 216 novih. S tem naj bi azijska velesila presegla število letališč v ZDA in postala največji letalski trg na svetu.
Ljubljansko letališče v 2019 pričakuje nov potniški terminal
30
30. december 2018 ob 12:09 Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se prihodnje leto obeta začetek gradnje novega potniškega terminala oziroma širitev obstoječega, ki je zaradi rasti števila potnikov vse bolj potreben.
Z vlakom od Ljubljane do Trsta oziroma Vidma 10.000 potnikov
22
13. december 2018 ob 15:55 Mednarodna železniška povezava Ljubljana–Trst–Videm, ki je zaživela 9. septembra letos, bo do konca leta na tej progi prepeljala okoli 10.000 potnikov.
V Luksemburgu bo od leta 2020 ves javni prevoz brezplačen
37
6. december 2018 ob 11:18 Luksemburg bo leta 2020 postal prva država na svetu, v kateri bo celoten javni prevoz, torej vlaki, avtobusi in tramvaji, brezplačen.
British Airways bo poleti letel iz Ljubljane na Heathrow Britanski prevoznik British Airways bo v poletni sezoni opravljal polete med Ljubljano in londonskim letališčem Heathrow.
27
Zeleno križarjenje: ribji ostanki kot gorivo za potniške ladje V sklopu nove zelene pobude za križarske ladje, ki veljajo za velike onesnaževalke okolja, bo norveška družba začela za gorivo tovrstnih ladij uporabljati ribje ostanke.
21
"Je voznik sploh na avtobusu?" se bodo kmalu čudili Dunajčani Na Dunaju bosta spomladi začela voziti električna miniavtobusa brez voznika, ki sta uspešno prestala trimesečno testiranje na posebnem poligonu in natančno programiranje po ulicah.
11
Ryanair odpustil stevarde, ki so na letališču prespali na tleh Iz Ryanaira so sporočili, da so odpustili šest članov kabinskega osebja, fotografiranih prejšnji mesec med spanjem na tleh letališča v Malagi.
60
Zgodovinski trenutek: po 12 letih znova poleti med Grčijo in Makedonijo Po 12 letih trmastega vztrajanja pri zračni nepovezanosti bosta Grčija in Makedonija ob nakazani rešitvi dolgoletnega spora glede imena Makedonije zdaj končno odpravili tudi zadnjo evropsko zračno ...
29
Ryanair dodatno omejil vnos ročne prtljage na letala Irski Ryanair, največji nizkocenovni prevoznik v Evropi, je z današnjim dnem skladno z napovedmi dodatno omejil vnos ročne prtljage na letala.
30
Slovenci v povprečju vozimo deset let stare avtomobile V letu 2017 se je na slovenskih letališčih in v mestnem prometu povečalo število potnikov, zmanjšala pa sta se pristaniški potniški promet in število prepeljanih potnikov v železniškem prevozu.
53
Bo replika Titanika le ugledala luč sveta? Čeprav so mnogi menili, da je neštetokrat preložen projekt gradnje replike nesrečnega Titanika že pokopan, pobudnik ideje zdaj pravi, da je ladja v delu, na krstno plovbo pa da bi se lahko podala ...
24
Foto: Najdaljši morski most na svetu povezal Hongkong in Macao Devet let po začetku gradnje, ki je stala 20 milijard dolarjev (več kot 17 milijard evrov), je kitajski predsednik Ši Džinping uradno odprl najdaljši most po morju.
52
Najdaljši neprekinjeni polet minil brez težav – v zraku skoraj 18 ur Singapurski letalski prevoznik Singapore Airlines je znova vzpostavil najdaljšo neposredno komercialno letalsko povezavo na svetu, ki povezuje singapursko letališče Changi z newyorškim letališčem ...
29

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo