Uredniški izbor
slice
MMCPodrobno: Kako je prva svetovna vojna spremenila svet
11. november 2018 ob 06:39 Pred 100 leti, 11. 11. 1918 ob 11. uri, je začelo veljati premirje, ki ga je Nemčija podpisala z antantnimi silami.
V digitalni bazi slovenskih žrtev 1. sv. vojne že več kot 26.000 imen
15
13. november 2018 ob 18:34 Z iskalnikom digitalne baze vseh slovenskih vojaških žrtev velike vojne bo lahko marsikdo našel svoje prednike.
Foto in video: Slovenski oblikovalci ciljajo tudi na zahtevne skandinavske trge
4
10. november 2018 ob 08:47 Izdelki neuveljavljenih slovenskih oblikovalcev, ki se v sklopu sejma Ambient predstavljajo na Top idejah, so na zavidljivi ravni s premišljenim konceptom in kakovostnimi materiali, zatakne se le ...
Skotopični sindrom onemogoča branje in šolo spreminja v pekel
45
9. november 2018 ob 06:21 "Ko se svetloba odbija od belega lista, me bode v oči, neprijetno je gledati vanj, črke se premikajo, oziroma črke, na katere se skoncentriram, so še nekako v redu, vse drugo okoli pa je zamegljeno ...
Kje je idealno razmerje med "nevidno roko" trga in "trdo roko" države?
108
7. november 2018 ob 16:30 "Stara paradigma je predvidevala, da bodo trgi vse uredili sami od sebe, zdaj pa vemo, da ne potrebujemo manj, pač pa malce več države," je na okrogli mizi dejal ekonomist Jože P. Damijan.
Državljanstvo – naj bo glavno merilo rod staršev ali država rojstva? Otroci, rojeni na ozemlju ZDA, samodejno dobijo ameriško državljanstvo, kar je predsednik Donald Trump označil za edinstven primer. A to ni res, ZDA še zdaleč niso edina država s pravilom jus soli.
149
Dončić po desetini sezone: ali pri Teličkih manjka predvsem kemija? Jesenska priljubljena tema športnih pogovorov so krstne tekme Luka Dončića v Ligi NBA.
55
MMCanaliza: kako krmariti med več kot sto filmi 29. Liffa? Dan pred začetkom letošnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala se je MMC-jeva filmska kritičarka Ana Jurc v MMCanalizi pogovarjala z Ano Šturm in Tino Poglajen.
8
Na Švedskem lahko kampirate v zasebnem gozdu, a le za eno noč Švedska in Slovenija skupaj s Finsko sodita med tri najbolj gozdnate države v Evropski uniji.
63
Barišić s pravo komunikacijo poskrbel za domač odnos " Lahko bi razpravljali le pri našem prvem zadetku, pri ostalih ni bilo nič spornega," je Rok Kronaveter pokomentiral sojenje oziroma Olimpijine zadetke na tekmi z Domžalami.
62
"Kot igralka doživljam premiero kot rojstvo, kot režiserka pa kot smrt" Nataša Barbara Gračner, prvakinja SNG-ja Drama Ljubljana, se je v svoji četrti režiji lotila zelo zahtevne teme: zgodbe mlade ženske, ki so jo kot štiriletnico ugrabili, po 19 letih pa se vrne domov.
5
Jezikovni spletovalec: Zakaj so prevodi včasih tako nenavadni? Film je zmeraj vpet v konkreten prostor, kulturo, jezik in izkušnjo, tudi če vsi omenjeni dejavniki v filmu niso ravno "osrednji liki".
33
Galaktični kanibalizem: V omari domače Galaksije se skriva ogromen okostnjak Domača Galaksija Rimska cesta se je v preteklosti združila z neko drugo veliko galaksijo. Ostanke prišlekinje so opazili, ker se obnašajo nenavadno.
61
Napovedi: Konec prevlade republikancev v kongresu, demokratom večina v predstavniškem domu Potem ko dve leti niso imeli velike moči v Washingtonu, se utegnejo stvari za ameriške demokrate po torkovih t. i.
157
Helena in Nomi iz Maribora: Vemo, kaj imamo, a tega ne znamo izkoristiti Mariborčanu Maribor nikakor ni samo mesto, ampak je tudi del osebnosti in odraščati v Mariboru pomeni pravzaprav rasti z naravo, z dobrosrčnimi ljudmi in nekakšno odprto mentaliteto, tako da mislim, ...
33

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo