Vreme
SOBOTA
-4
0
NEDELJA
-4
0
PONEDELJEK
-5
1
TOREK
-7
0
SREDA
-5
-1
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, v alpskih dolinah do -13, ob morju okoli 0 °C. Jutri bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 8 °C.
Obeti za Slovenijo
V ponedeljek bo največ sonca na Primorskem in v gorah, po nižinah pa bo marsikje oblačno ali megleno. V torek bo delno jasno. Na Primorskem bo oba dneva pihala burja. Od 23. do 28. januarja 2019 Od srede do petka bodo naši kraji na obrobju ciklonskega območja s središčem nad Sredozemljem. V soboto se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna predvidoma oslabelo. Od srede do petka bo prevladovalo oblačno vreme z občasnim rahlim sneženjem. Na Primorskem bo pihala burja. V soboto in nedeljo bo predvidoma nekaj več sonca, nato se bo verjetnost za padavine spet nekoliko povečala. Dnevne temperature bodo večinoma okoli 0 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnilo, drugod se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost.
Vremenska slika
Nad osrednjim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, nad jugovzhodno Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam v spodnjih plasteh ozračja razmeroma hladen in vlažen zrak. Jutri Nad srednjo in zahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam v spodnjih plasteh ozračja razmeroma hladen in vlažen zrak. Danes bo na severu in zahodu delno jasno, drugod bo precej megle in nizke oblačnosti. Jutri bo največ sonca na Primorskem in v gorah. Danes bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 8 °C. bo največ sonca na Primorskem in v gorah, po nižinah pa bo marsikje oblačno ali megleno. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -2, v alpskih dolinah do -12, na Primorskem do 1, najvišje dnevne od -2 do 2, na Primorskem do 8 °C. V torek bo delno jasno. V sredo bo spet več oblačnosti, občasno bo rahlo snežilo. Na Primorskem bo oba dneva pihala burja. Danes se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnilo, drugod se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost. bo predvsem v krajih zahodno od nas deloma jasno, drugod bo večinoma oblačno. V Kvarnerju bo pihala zmerna burja.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Pri najbolj občutljivih se bodo še pojavljale vremensko pogojene težave, najpogosteje se bodo kazale z okrepljenimi bolezenskimi znaki, predvsem v povezavi z boleznimi obtočil, dihal, revmatoidnim artritisom, pogostejši bodo tudi krči in kolike. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali ob otoplitvi. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Na Koroškem v nižinah do 20 centimetrov snega, nekaj težav v prometu
34
18. januar 2019 ob 15:24 Sneženje, ki je zjutraj zajelo vso Slovenijo, se je popoldan popolnoma umirilo, posebnih težav zaradi snega na cestah ni bilo. "Sledi nekaj dni snežnega premora," pojasnjuje dežurni vremenoslovec Andrej Velkavrh.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:37 16:48
Maribor 07:33 16:42
Koper 07:38 16:53
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 14:59 05:45
Maribor 14:53 05:42
Koper 15:04 05:46
Kazalo