Vreme
ČETRTEK
7
11
PETEK
3
10
SOBOTA
3
8
NEDELJA
0
7
PONEDELJEK
1
5
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo v notranjosti pretežno oblačno, v gorah in na Primorskem pa precej jasno, pihala bo šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo 3 od 8, ob morju okoli 10 stopinj Celzija. V četrtek bo na Primorskem in v gorah precej jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 17 °C.
Obeti za Slovenijo
Tudi v petek bo v notranjosti Slovenije pretežno oblačno, v gorah in na Primorskem pa precej jasno. V soboto in nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Še nekoliko hladneje bo. Od 18. do 23. novembra 2018 V nedeljo in ponedeljek bo na vreme pri nas še vplivalo območje visokega zračnega tlaka nad severno polovico Evrope, nato pa bo predvidoma nad severnim Sredozemljem in Alpami nastalo ciklonsko območje. V drugi polovici tedna bo z jugozahodnikom k nam znova pritekal bolj topel zrak. V nedeljo in ponedeljek bo po nižinah v notranjosti prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme, več sonca pričakujemo v gorah in ob burji na Primorskem. V torek se precej poveča možnost za padavine. Trenutno kaže, da lahko sneži tudi po nižinah, vendar je razvoj vremena še dokaj negotov. V drugi polovici prihodnjega tedna bo večinoma oblačno in znova postopno topleje.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu večinoma jasno, drugod bo več oblačnosti. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju pa zmerna burja. V četrtek bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu precej jasno, pihala bo šibka, v Kvarnerju zmerna burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno.
Vremenska slika
Po hitrem prehodu oslabljene hladne fronte, ki se pomika proti Črnemu morju, je nad srednjo Evropo nastalo območje visokega zračnega tlaka. K nam od severovzhoda doteka hladnejši in v prizemni plasti precej vlažen zrak. V četrtek Nad vzhodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam postopno hladnejši in v spodnjih plasteh ozračja precej vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav. Manjše težave se lahko pojavijo pri najbolj občutljivih ljudeh v krajih z dolgotrajnejšo nizko oblačnostjo ali meglo. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 2. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona alergenega cvetnega prahu je za leto 2018 zaključena. Z aktualnimi napovedmi bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 17.8 °C
Tržaški zaliv 34.9 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 15.9 °C
Dubrovnik 19.8 °C
Hvar 20.0 °C
Komiža 21.0 °C
Krk 17.0 °C
Malinska 16.8 °C
Pulj 18.0 °C
Rab 17.0 °C
Split 19.0 °C
Šibenik 20.0 °C
Zadar 17.5 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 13.5 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 8.2 °C
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Sicilija: V poplavljeni hiši umrli otroci, starši in stari starši
29
4. november 2018 ob 19:19 Na Siciliji je v hudem neurju umrlo dvanajst ljudi. Največ žrtev je zahtevala narasla reka blizu Palerma, kjer so potapljači iz poplavljene hiše potegnili devet trupel.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:03 16:30
Maribor 06:59 16:24
Koper 07:04 16:34
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 13:14 23:17
Maribor 13:10 23:11
Koper 13:15 23:21
Kazalo