Zadnjih 20 novic

Novice

Antonio Guterres
Strah je nedvomno najbolje prodajana znamka v današnjem svetu. Dobiva gledanost, dobiva volivce, dobiva pritiske na gumb na družbenih medijih.

Novice

Novi predsednik CSU-ja Markus Söder pozval k sodelovanju s CDU-jem
Delegati in delegatke nemške Krščansko-socialne unije (CSU) so na izrednem kongresu za novega predsednika stranke potrdili ministrskega predsednika Bavarske Markusa Södra.

Kultura

Novi mariborski župan optimističen v zvezi z obnovo knjižnice na Rotovškem trgu
Novo vodstvo mariborske občine za zdaj ostaja pri načrtu gradnje nove osrednje enote Mariborske knjižnice na sedanji lokaciji na Rotovškem trgu.

Zabava

Ameriški Vogue muslimansko aktivistko zamešal z igralko iz Pakistana
24-letna Noor Tagouri je bila navdušena nad dejstvom, da jo bodo predstavili v ameriški različici "modne biblije", a ko je v kiosku prelistala februarsko številko Vogue, je ugotovila, da so jo zamešali z Nur Buhari (Noor Bukhari), igralko iz Pakistana.

Šport

Marguč obstal v polfinalu Rogle
Na domači tekmi svetovnega pokala v deskanju na snegu na Rogli je v izločilnih bojih nastopil le Rok Marguč, ki je obstal v polfinalu. Žanu Koširju in Timu Mastnaku se ni uspelo uvrstiti v izločilne boje.

Novice

V Gdansku bodo pokopali umorjenega župana Adamowicza
Na Poljskem je dan žalovanja za umorjenim županom Pawlom Adamowiczem, ki ga je v nedeljo na dobrodelni prireditvi zabodel 27-letnik. Adamowicza bodo danes pokopali.

Šport

Na obeh straneh luže imajo enako natančno roko, le da v NBA mečejo precej več
V zadnjih letih je opaziti rast števila povprečnih točk v obeh najmočnejših košarkarskih ligah na svetu ‒ tako v Ligi NBA kot Evroligi.

Zabava

Še eno pivo? Zakaj pa ne, saj ima "le" 200 kalorij.
Nemški pivovarji bodo svoje proizvode začeli opremljati z informacijami o kalorični vrednosti. Čeprav tega ne zahtevajo pravila Evropske unije, so se za ukrep pivovarji odločili sami.

Kultura

S fotografijami nožnic proti tabujem, ki spremljajo ta del ženskega telesa
Kolumbijska umetnica Melisa Vargas je na razstavi Vulva, cvet mojega življenja, v čilenski prestolnici Santiago na ogled postavila 25 fotografij nožnic različnih žensk.

Novice

ZDA: Migranti skopali rove pod zidom in na drugi strani zaprosili za azil
Okoli 400 migrantov je skopalo nekaj rovov pod zidom oziroma ograjo na meji med ZDA in Mehiko ter poiskalo prvo patruljo obmejnih organov pregona. Predali so se ameriškim oblastem in zaprosili za azil.

Šport

Kriechmayr preprečil tretjo zmago Feuza v Wengnu, Čater osmi!
Avstrijec Vincent Kriechmayr je na pragu zmage na smuku v Wengnu, saj vodi po nastopu vseh najboljših. 14 stotink je zaostal domači adut in vodilni v smukaškem seštevku svetovnega pokala Beat Feuz, 3. mesto pa je zasedel Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Novice

Ljubljanski pajki imajo vse manj dela, lani odpeljali 2.390 vozil
Pajki v Ljubljani iz leta v leto odpeljejo manj vozil, ki napačno parkirana ovirajo promet. Lani so tako po nalogu mestnih redarjev odpeljali 2.390 vozil, kar je za okoli polovico manj kot leta 2015, ko so odpeljali 4.863 vozil.

Šport

Đokovića motili reflektorji, a kljub vsemu v osmini finala
Novak Đoković in Serena Williams sta najnovejši veliki imeni, ki sta se prebili do osmine finala prvega teniškega turnirja za grand slam sezone v Melbournu.

Kultura

Četrt stoletja Impro lige pri nas: gledališče, ki nastaja spontano
V CSK France Prešeren na Karunovi se pričenja dvodnevno dogajanje ob 25. obletnici Impro lige, temeljnega programa improvizacijskega gledališča v Sloveniji.

Novice

Gorica: Na shodu neofašistov 30 ljudi, na antifašističnem okoli 200
Italijanski neofašisti odreda X Mas in skrajno desničarsko gibanje CasaPound v Gorici so na obletnico fašističnega poraza na Trnovem pri Gorici pripravili marš. V odgovor je na ločeni lokaciji ob meji s Slovenijo potekal shod antifašistov.

Novice

Eksplozija na naftovodu v Mehiki. Mrtvih najmanj 21 ljudi.
Blizu mesta Tlahuelilpan v mehiški zvezni državi Hidalgo je v petek na naftovodu odjeknila eksplozija, pri čemer je umrlo najmanj 21 ljudi, 71 pa je ranjenih.

Zabava

Foto: Lazoschmidl ‒ pozabite na meje med spoloma, preprosto bodite seksi
Lazoschmidl je mlada znamka, za katero stojita Josef Lazo in Andreas Schmidl, priljubljena sta predvsem na newyorški klubski sceni. Dvojec oblikuje za "novega človeka, ki ga ne opredeljujejo rasa, starost ali spol, temveč estetika in življenjski nazor".

Šport

Siebenhoferjeva znova najhitrejša, Štuhčeva tretja
Avstrijka Ramona Siebenhofer je po petkovem dobila tudi sobotni smuk za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo. Ilka Štuhec je končala na tretjem mestu.

Kultura

Modri osliček Ariol odpira festival Bobri
S prvimi delavnicami, filmi in gledališkimi predstavami se začenja 11. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.

Novice

S Sociolabom do boljšega razvoja socialne ekonomije
Ste že zasledili projekt Sociolab ‒ aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo? Gre za vzpostavitev celovitega ekosistema za krepitev in razmah socialne ekonomije oziroma socialnih podjetij in zadrug z evropskimi sredstvi.
Izjava dneva
link
Antonio Guterres
19. januar 2019 ob 14:50 Strah je nedvomno najbolje prodajana znamka v današnjem svetu. Dobiva gledanost, dobiva volivce, dobiva pritiske na gumb na družbenih medijih.
Več novic ...
Kazalo