Zadnjih 20 novic

Novice

14. november: Dan, ko je na svet prijokala Astrid Lindgren
Leta 1907 se je rodila Anna Emillia - Astrid Lindgren, švedska pisateljica, ki je svetu dala Piko Nogavičko. Astrid Lindgren je bila v 20. stoletju ena najpomembnejših mladinskih pisateljic.

Novice

Cracks appear in Slovenian government as development minister resigns
Slovenia's development minister resigned on Tuesday over a transgression linked to EU funding allocations, exposing the first cracks in a fragile minority coalition government that took office in ...

Šport

Jeseničani s polnim izkupičkom iz Lustenaua
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v 16. krogu Alpske lige s 5:3 premagali Lustenau v gosteh in se veselili skupaj devete zmage v tem tekmovanju.

Zabava

Moškega, ki je prodajal Lennonove ukradene dnevnike, čaka sojenje
V Nemčiji 59-letnega moškega čaka sojenje, saj so imeli preiskovalci utemeljen sum, da je poskušal prodati dnevnike in druge predmete, ki so bili last pokojnega Johna Lennona.

Novice

CNN toži Trumpa in Belo hišo zaradi odvzema akreditacije novinarju Jimu Acosti
CNN je vložil tožbo proti predsedniku ZDA Donaldu Trumpu in sodelavcem zaradi odvzema akreditacije novinarju Jimu Acosti, ki se je s Trumpom sporekel na novinarski konferenci pretekli teden.

Novice

EBRD se vrača v lastništvo Nove Ljubljanske banke
Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) se vrača v lastništvo največje banke v Sloveniji, so potrdili v tej mednarodni finančni ustanovi. Tokrat je kupila 6,25-odstotni delež.

Šport

Četrta partija, četrti remi
Norvežan Magnus Carlsen in Američan Fabio Caruana sta se tudi v četrti partiji obračuna za naslov svetovnega prvaka v šahu, ki poteka v Londonu, razšla z remijem.

Šport

Hrovat neusmiljen do nekdanjih soigralcev - nov poraz Olimpije
Košarkarji Petrola Olimpije so v 6. krogu Lige prvakov doživeli peti poraz. V Stožicah so na tretji tekmi v štirih dneh še tretjič izgubili, nemški predstavnik Bayreuth je bil boljši s 76:67.

Šport

Dobovec v Litvo ne odhaja z belo zastavo: Borili se bomo
Slovenski državni prvak v futsalu Dobovec bo od srede do sobote na turnirju v litovskem Alytusu lovil "nemogoče": poskusil si bo izboriti uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice Lige ...

Novice

Gruevski pred zaporom prebegnil na Madžarsko
Nekdanji makedonski premier Nikola Gruevski, za katerim je razpisana tiralica, saj je obsojen na dve leti zapora, se skriva na Madžarskem, kjer je zaprosil za politični azil.

Kultura

Zelena luč povečanju sredstev slovenskemu filmu, da ne bo več "luzer"
Odbor DZ-ja za kulturo je na nujni seji s soglasno sprejetim sklepom ministrstvo za kulturo pozval, da sredstva za film s sorazmernimi letnimi povečanji do leta 2022 dosežejo 11 milijonov evrov, kot ...

Novice

120 years of Leon – an insight into the life of the great Olympian Leon Štukelj
On the 120th anniversary of the birth of Slovenian Olympic champion Leon Štukelj, the Museum of Dolenjska opened an exhibition about him.

Novice

Are boots of Slovenian soldiers inappropriate?
Photos of almost new winter boots of Slovenian soldiers show how they started falling apart after only one week of wearing them during the NATO exercise in Norway.

Novice

Slovenski raziskovalci izdelali rekordno sončno celico
Raziskovalec Marko Jošt je na podoktorskem usposabljanju v Nemčiji s sodelavci izdelal tandemsko sončno celico z doslej največjo učinkovitostjo pretvorbe svetlobne energije v električno.

Novice

V digitalni bazi slovenskih žrtev 1. sv. vojne že več kot 26.000 imen
Z iskalnikom digitalne baze vseh slovenskih vojaških žrtev velike vojne bo lahko marsikdo našel svoje prednike.

Zabava

Foto: Tajvanski dedek pokemone lovi na kar 15 telefonih
Za Čen San Juanom se po tajvanski prestolnici obračajo mnogi, saj se po Tajpeju vozi s kolesom, na katerega ima nameščenih kar 15 telefonov za igranje igric.

Šport

Uradno: Franci Petek naslednja štiri leta "šef" smučarjev
Kot je bilo napovedano in pričakovano, je bil Franci Petek imenovan za polni štiriletni mandat na položaj direktorja Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Novice

Pogajalci Bruslja in Londona sklenili osnutek dogovora o brexitu
Britanska vlada Therese May je potrdila, da so predstavniki Evropske unije in Združenega kraljestva "na tehnični ravni" dorekli osnutek dogovora o odhodu Britancev iz EU-ja.

Kultura

Roman Na/pol Jasmina B. Freliha odslej tudi v angleščini
Literarni prvenec Jasmina B. Freliha Na/pol je danes dobil svojo angleško različico. P od angleškim naslovom In / Half je v prevodu Jasona Blaka izšel pri založbi Oneworld Publications.

Novice

Trboveljska bolnišnica zadovoljivo na poti sanacije, a še vedno posluje z izgubo
Zdravstveni minister Samo Fakin je potek sanacije poslovanja trboveljske bolnišnice ocenil kot zadovoljivega, a pozval upravo, da zmanjša stroške materiala in storitev ter izboljša interno ...
Izjava dneva
link
Alenka Bratušek
3
13. november 2018 ob 14:57 Če so to komunikacijski kanali, ki jih bo od zdaj naprej uporabljala koalicija, potem je naš čas zelo skopo odmerjen.
Več novic ...
Kazalo